Brændehugning og sport – en mulig kombination?

Umiddelbart passer brændehugning og sport måske ikke helt sammen, men de kan faktisk sagtens kombineres. Så hvis du vil være fit til sommeren, så kan det sagtens lade sig gøre uden et dyrt fitnessmedlemsskab. Hvis du griber øksen, kan du gå i gang med din workout med det samme.

Forfatter: Line Nederby

Article

Ifølge en undersøgelse fra Harvard Medical School kan man afhængigt af alder, højde og vægt forbrænde omkring 266 kalorier, hvis man hugger brænder i en halv time. Og fortsætter man med at stable brænde i en halv time, kan man forbrænde yderligere 220 kalorier.

Ret ryk og bukkede knæ

Når man hugger og stabler brænde bruger man også rigtig mange forskellige muskler, hvilket giver mulighed for en komplet workout for hele kroppen. Ligesom i andre sportsgrene er det ekstremt vigtigt, at man udfører bevægelserne korrekt, så man ikke får skader. Du skal derfor sørge for at huske at have en ret ryk, når du bærer brænde og bukke lidt i knæene, når du hugger brænde. Det er også vigtigt at have passende tøj på, der beskytter dig, mens du arbejder/træner.

Læs mere om brændekløvning her

Konkret mål

Vores konklusion er, at selv hvis man regner sig selv for at være en sofakartoffel, kan man få motion dette forår, hvis man blot hugger lidt brænde. Det gode ved denne motion er, at når du er færdig har du ikke blot fået god motion, du har også et helt konkret bevis for det i form af den smukt stablede brændestak, som nu står i din have.

Læs mere om at lave brændestabler her

…hvis du skulle være interesseret i brændehugning som hobby på et mere professionelt plan, findes der også “Timbersports.” Det er en konkurrence, hvor man hugger brænde om kap.

Kilde:

http://www.health.harvard.edu/newsweek/Calories-burned-in-30-minutes-of-leisure-and-routine-activities.htm

Brændekløvning

Article

Fældning, kløvning og stabling af brænde er et stykke arbejde, som mange holder af - fordi arbejdet med træet har et praktisk formål, som hele familien får glæde af. Her er samlet nogle gode råd om træets vej fra skoven til din brændeovn.

Læs mere

Rummeter, skovrummeter eller kasserummeter?

Article

I træhandlen opmåler man brænde i rummeter, kasserummeter og skovrummeter. Men hvad får du egentlig for pengene, når du køber brænde i disse mål? Læs om hvad du skal være opmærksom på, når du køber brænde til din brændeovn.

Læs mere

Sådan laver du en brændestabel

Article

Når du skal opbevare dit brænde, er det vigtigt, at træet har de bedste forudsætninger for at tørre. På den måde er du sikker på at få kvalitetsbrænde til din brændeovn.

Læs mere