10 grunde til at have en brændeovn i hjemmet

En brændeovn er ikke kun hyggelig. Der er faktisk flere gode grunde til at tænde op i din brændeovn. Vi giver dig her 10 gode grunde til, hvorfor du bør investere i en brændeovn.

Forfatter: Anne Sofie Torstensson
Udgivet: 13. august 2021

Article
  1. Brændefyring forebygger stress og nedsætter blodtrykket. Når du tænder op i brændeovnen, kan du ved synet og lyden af de levende flammer reducere dit stressniveau og sænke blodtrykket – særligt hvis du tænder regelmæssigt op i brændeovnen.
  2. Brændeovnen samler folk. Når der tændes op i brændeovnen, inviterer det til rolige stunder og fællesskab. Det giver os lyst og plads til at samles, uden at man behøver at sige et ord.
  3. Fyring med brænde er CO2-neutralt. Når du fyrer korrekt i din brændeovn, er det ikke til skade for miljøet, da du således ikke udleder skadelige partikler. Det er dog vigtigt, at du fyrer med tørt brænde og tilfører den rette luftmængde.
  4. En brændeovn er let at vedligeholde. En brændeovn kan holde i mange år, og passer du godt på den, kræver den minimal vedligeholdelse.
  5. Brændefyring er billig opvarmning. Faktisk er fyring med brænde fem gange billigere end elvarme (Kilde: Teknologisk Institut).
  6. Brændeovnen skaber en hyggelig stemning i hjemmet. At sidde foran en tændt brændeovn og nyde den knitrende lyd og de smukke farver fra flammebilledet skaber en hyggelig og meditativ stemning, som kan få enhver ned i gear.
  7. Du udleder ikke CO2 til atmosfæren, som ikke allerede indgår i det naturlige CO2-kredsløb. Når brændet brændes af, frigiver det CO2. Naturen er dog så smart indrettet, at træerne optager denne CO2. Netop derfor er det også særlig vigtigt at bevare naturen og plante nye træer.
  8. Brændeovnen kan altid give varme. Brændeovnen har ikke brug for strøm, og du kan derfor altid få varmen, selvom strømmen skulle gå. Og er der noget mere hyggeligt end at nyde flammernes skær, når resten af huset er mørkt?
  9. Brændeovnen bidrager til et godt indeklima. En moderne brændeovn udskifter luften i rummet, den står i, og er dermed med til at skabe et godt indeklima. Derudover sørger den for, at temperaturen i rummet ikke er for lav, hvorfor den er med til at forhindre skimmelsvamp.
  10. En brændeovn gør dit hus til et hjem. En brændeovn er ikke bare en brændeovn, og for mange mennesker skal brændeovnen fungere som et møbel eller designelement i boligen. Den er med til at gøre rummet hjemligt og skaber hygge og hjerterum. Vi giver dig her gode råd til at skabe et hyggeligt og brugbart rum omkring brændeovnen.

Vidste du i øvrigt, at brænde ikke bare er brænde? Tjek derfor altid brændets kvalitet, inden du fyrer med det i brændeovnen. Det kan være forskellen på, om du fyrer miljøvenligt eller ej.