5 måder at rykke brændeovnshyggen ud i haven

Når sommeren kommer, står brændeovnen ofte ubrugt hen, men der er mange måder, man kan rykke brændeovnshyggen ud i haven på. Få inspiration herunder.

Forfatter: Line Nederby
Udgivet: 05. juni 2016
Aduro Fire Ball bålfad

Article

1. Gammeldags bål

Aduro outdoor fireplace + twistbread_cut

Intet leder tankerne bedre hen på barndommen end at lave snobrød eller grille skumfiduser over et godt, gammeldags bål. Et bål er også en god måde at lære børnene, hvordan man bygger et bål og tænder op i det. Husk, at have en spand med vand i nærheden og tjek vindretningen, inden du tænder op, så naboerne ikke får røg i hovedet.

2. Hugge brænde

axe-984008_960_720

Ideelt skal brænde hugges om vinteren, men for mange betyder solskinsvejr at havearbejdet går i gang. Hvis der bliver fældet et par træer, er det en oplagt mulighed for at hugge lidt brænde. Brænde skal nemlig helst skæres og kløves lige efter fældning. Man får både motion af at hugge brænde, og så kan børnene hjælpe med at stable brændet, så hele familien samles om projektet.

3. Pizzaovn

Aduro_pizzaovn_#1281

Traditionelt er grillen samlingspunktet på terrassen om sommeren, men et godt alternativ er en pizzaovn. Det er nemlig både nemt og lækkert at lave pizza i en udendørs ovn. Der er også rig mulighed for, at børnene kan forsøge sig frem med et bredt udvalg af pizzafyld og “opfinde” deres egne pizzaer. Navngiv gerne pizzaerne efter børnene, fx Pizza à la Emma eller Pizza Noah.

4. Vikingespil/Kongespil

Om vinteren samles mange foran brændeovnen med et brætspil som Matador eller Trivial Pursuit, mens det om sommeren er oplagt at spille Vikingspil/Kongespil. Alle, lige fra små børn til bedsteforældre, kan være med, og mens værterne forbereder aftensmaden, kan gæsterne underholde sig med spillet, der efter sigende skulle stamme fra Middelalderen.

5. Udepejs

IMG_0093

En udepejs er ideel til de danske sommeraftener, hvor det selv efter en varm dag kan blive køligt. Med et tæppe omkring skuldrene og blikket vendt mod ilden, kan man sammen med familien nyde sommerstemningen og solnedgangen – og skulle sulten melde sig, kan man som regel købe en rist, så der kan blive grillet pølser til natmaden.