Brændeovnsglassets udvikling

De seneste år er der sket meget inden for design af brændeovne. Et af de elementer, der design- og udtryksmæssigt har udviklet sig mest, er glasset. Jo større glas og kig til de dansende flammer, des bedre. Det stiller store krav til produktionen af brændeovnsglas, der skal kunne holde til høje temperaturer og opfylde samtlige funktionskrav.

Forfatter: Line Nederby
Udgivet: 01. december 2015
Brændeovn i hjørnet

Article

Vi skal ikke langt tilbage i tiden før traditionelle brændeovne var helt uden glas, og det eneste tidspunkt man fik kig til flammerne var, når man åbnede for jernlågen for at lægge brænde på.

Sidenhen blev brændeovne udviklet med et klassisk indrammet glas i døren, der var lavet af varmemodstandsdygtigt glaskeramik.

Fladt, kurvet eller vinklet glas?

Glasset er i dag blevet et vigtigt element i brændeovnens æstetiske udtryk og design. Det skal føles som om, der er tændt bål i stuen. Store glasflader der giver et maksimalt indkig til flammerne – gerne fra flere sider – bliver vægtet højt. Takket være teknologien er det muligt at bevæge sig væk fra de flade glas til de buede og vinklede glas. Udtryk, form og farve i de keramiske glas er blevet parametre, der har betydning for valget af brændeovn.

Glasset giver sikkerhed

Det keramiske glas skal kunne klare op til 1200 grader på indersiden ved brændkammeret, mens stuetemperaturen på den anden side fx er 22 grader, uden at glasset knækker eller revner.

Glasset er samtidig afgørende for sikkerheden omkring din brændeovn. Du kan komme tæt på ovnen og nyde synet af flammerne uden risiko for flyvende gnister, hvilket minimerer brandfaren.

En af de førende producenter af glas til brændeovne er virksomheden SCOTT, som du kan læse mere om her.

Brændeovne med design

Article

Design af brændeovne er mere end farvevalg og form. Når produktet bliver teknisk kompliceret blandes formgivning, teknisk forståelse og brugerinddragelse - og bliver godt brændeovnsdesign.

Læs mere

Brændeovnsglasset er vigtigt for brændeovnen

Article

Brændeovnsglasset i din brændeovn har stor betydning for din brændeovn, forbrændingen og sikkerheden omkring din brændeovn. Du får mere varme for pengene, en renere forbrænding og muligheden for at komme tæt på brændeovnen og nyde flammerne, uden risiko for at blive ramt af gnister.

Læs mere

Vælg den rigtige type varmekilde

Article

Verdenen af brændeovne favner bredt og der findes forskellige typer. Find den rigtige type af brændeovn til dit behov.

Læs mere