Mød designerne bag Aduro 20

Design og udvikling af en brændeovn kan være en svær og udfordrende proces. Designerne bag Nordvink, der netop har designet deres første brændeovn for Aduro, fortæller her om deres oplevelse med at designe Aduro 20.

Forfatter: Anne Sofie Torstensson
Udgivet: 08. oktober 2018
Aduro 20

Article

Anne Nørbjerg og Sanne Kyed, som tilsammen danner firmaet Nordvink, har netop designet deres første brændeovn for virksomheden Aduro. Brændeovnen, som de har designet, hedder Aduro 20 og er en bred ovn, der på smukkeste vis forener støbejern og pladejern i et enkelt design. Vi har taget en snak med Nordvink om hele processen med at designe en brændeovn.

Hvilke tanker gjorde I jer mht. design af ovnen?

“Vi ønskede at skabe en ovn med et stort indkig til ilden og med et enkelt udtryk, der afspejler vores feminine, nordiske streg. Udfordringen har været at skabe en ovn, der ikke synes klodset og dominerende, og vi har fokuseret meget på, hvordan ovnen opleves fra forskellige vinkler.

Vi har arbejdet med at skabe balance mellem det bløde og det skarpe og har derfor haft stort fokus på de mange små detaljer. Vi ønskede at skabe en universel ovn, som kan passe ind i mange hjem, men som stadig har karakter.”

Hvordan har I oplevet designprocessen?

“Det er vores første brændeovn, så læringskurven har været stejl og udfordrende. Der er mange tekniske ting at tage højde for i designprocessen, da alle dele skal passe sammen på millimeteren. Det har været en rigtig spændende udfordring for os, og vi glæder os til at gøre brug af vores ny tilegnede viden fremover i forhåbentlig flere nye brændeovnsdesigns.”

Hvad har været jeres største udfordring?

“Det har været en stor udfordring at skulle forstå alle de forskellige komponenter og tekniske foranstaltninger. Disse har sat en række begrænsninger i forhold til designet, men samtidig er det det, der er det fedeste som designer – at være med til at forvandle noget kompliceret til en brugervenlig oplevelse, der er enkel i både sin funktion og sit design.”

Hvad glæder I jer mest over efter denne proces?

“Vi er meget positive og glade for resultatet af Aduro 20. Der har været flere gange i processen, hvor vi har tvivlet på resultatet, så det er virkelig tilfredsstillende at se det færdige resultat af ovnen. Vi glæder os til at se ovnen skabe hygge og varme rundt om i de europæiske hjem.”

Du kan læse mere om Aduro 20 her

10 ting der kendetegner det moderne skandinaviske hjem

Article

Udlandet har for alvor fået øjnene op for skandinavisk design og indretning, og ofte har brændeovnen en central placering i det skandinaviske hjem. Men hvad er det egentlig, der kendetegner skandinavisk indretning, og hvad er brændeovnens rolle? Vi giver her ti bud på et typisk skandinavisk hjem, hvor brændeovnen og lyset er i centrum.

Læs mere

5 tips til at vedligeholde din brændeovn

Article

Foråret er på vej, og når solen titter frem, skruer mange brændeovnsejere ned for brugen af deres brændeovn. Når brændeovnen er kold, er det oplagt at rense og ordne den, så den er klar, når vejret igen bliver køligere.

Læs mere

Brændeovne øger livskvaliteten

Article

En undersøgelse viser, at brændeovnsejere har øget livskvalitet. En stille stund foran flammerne kan have meditativ effekt og give ro i både krop og sind. Samtidigt er drømmen om ægte varme, smukt flammebillede og de hyggelige aktiviteter, som en brændeovn inviterer til afgørende faktorer, når folk vælger at købe en brændeovn.

Læs mere