Aduro introducerer ny tragt i genanvendt plastik

Aduro introducerer nu en ny tragt til påfyldning af træpiller i Aduro Hybrid, som er fremstillet af genbrugsplastik fra danske husholdninger. Vi reducerer dermed CO2-belastningen væsentligt og udnytter vores ressourcer bedst muligt.

Forfatter: Anne Sofie Torstensson
Udgivet: 05. januar 2021

Article

Danske husholdninger og virksomheder producerer årligt ca. 340.000 tons plastikaffald*. 63% af plastikaffaldet fra husholdninger og virksomheder går til forbrænding, og kun omkring 36% af plastikaffaldet genanvendes. Dette skaber gradvist større udfordringer for miljøet.

Miljøbelastning ved afbrænding af plastik

Plastik er primært et oliebaseret produkt, og den stigende produktion af plastik er derfor en stigende belastning af klodens fossile ressourcer. Det anslås, at ca. 6% af verdens olieforbrug går til produktion af plastik, og tallet forventes at stige til 20% i 2050. Produktion, forbrug og afbrænding af plastik medfører udledning af ca. 400 mio. tons CO2 globalt hvert år. Den udvikling kan vi være med til at vende ved at genanvende plastik. Analyser har vist, at for hver 1 mio. tons plastik, der bliver genanvendt, svarer det til at tage 1 mio. biler af vejen målt på CO2-udledning.

Plastik i naturen og verdenshavene

Samtidig er plastik et stort problem, når det ender i naturen, da det nedbrydes meget langsomt. Faktisk tager det ca. 500 år for plastikposer og flasker at nedbrydes i naturen, og i havet tager det op til 20 år for plastikposer og op til 450 år for plastikflasker at blive nedbrudt. Plastikaffald er et stigende problem i havmiljøet, hvor det blandt andet er en trussel mod dyrelivet.

Bæredygtig plastik hos Aduro

Hos Aduro vil vi gerne være et skridt foran i den grønne omstilling. Dette afspejles i designet af vores brændeovne, som er energieffektive og reducerer CO2-udledningen mest muligt. Vi har et overordnet mål om at tænke den grønne omstilling ind i hele værdikæden. Derfor er vores nye plastiktragt fremstillet af genanvendt plastik fra danske husholdninger. Vi tror på, at det gavner os alle mest, hvis vi udnytter vores ressourcer mest muligt og genanvender plastikken i et cirkulært kredsløb.

*Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet (2018) Plastik uden spild – Regeringens plastikhandlingsplan. https://mfvm.dk/fileadmin/user_upload/MFVM/Miljoe/Plastikhandlingsplan/Regeringens_plastikhandlingsplan_web_FINAL.pdf

Brændeovne er miljøvenlig opvarmning

Article

Det forurener ikke naturen, når du fyrer i brændeovn - så længe du fyrer korrekt og altid bruger tørt træ. Læs mere om hvorfor fyring med træ er CO2-neutralt.

Læs mere

Sådan tjekker du om dit brænde er tørt

Video

Det er nemt at vurdere, hvor fugtigt et stykke træ er. I artiklen får du fire lette metoder til at vurdere fugtigheden i dit brænde.

Læs mere

Stil krav til dit brænde

Article

Brænde er ikke bare brænde, og der kan være stor forskel på kvaliteten. Det er derfor vigtigt, at du tjekker dit brænde, inden du fyrer med det i brændeovnen.

Læs mere