Brændeovnsglasset er vigtigt for brændeovnen

Brændeovnsglasset i din brændeovn har stor betydning for din brændeovn, forbrændingen og sikkerheden omkring din brændeovn. Du får mere varme for pengene, en renere forbrænding og muligheden for at komme tæt på brændeovnen og nyde flammerne, uden risiko for at blive ramt af gnister.

Forfatter: Line Nederby
Udgivet: 24. november 2015
Aduro Scott brændeovnsglas

Article

Glasset i brændeovnen har betydning for, om du opnår en ren forbrænding, samt hvor meget varme du får ud af dit brænde. Moderne glas-teknologi gør det nemt at fyre korrekt og have rene glas med frit udsyn til flammerne.

Hvis du fyrer i en åben pejs eller et ildsted, forsvinder mellem 60-85% af varmen direkte op i skorstenen. Til sammenligning vil en god, lukket brændeovn med glaspanel give mindst 75% mere varme til boligen.

Hvorfor?

I et åbent ildsted eller en pejs sker lufttilførslen til forbrændingen uhindret og ukontrolleret, hvilket også giver en ukontrolleret forbrænding af dit brændsel, dermed forsvinder varmen op i skorstenen i stedet for at blive ledt ud i rummet, hvor du får glæde af den.

I modsætning til dette foregår lufttilførslen i en lukket brændeovn med glasparti kontrolleret ved hjælp af ovnens luftspjæld, der kan reguleres manuelt eller ved hjælp af automatik i brændeovnen. Det giver en ren og stabil forbrændingsproces, hvor du får mest varme for pengene og mere behagelig temperaturniveau i boligen.

Hvad har glasset med det at gøre?

Det er gennem glasset, at størstedelen af varmen fra brændeovnen spredes til omgivelserne, hvilket også ofte giver anledning til tilsodede vinduespartier. Men når du fyrer korrekt og opnår en optimal forbrændingsproces, kan det undgås.

Glasset hjælper til en renere forbrænding

Producenterne af moderne glaskeramik har udviklet yderst intelligente løsninger til glas i brændeovne, der reflekterer en stor del af varmen tilbage til brændkammeret, der på den måde opretholder en høj ovntemperatur og dermed en renere forbrænding.

Samtidigt sørger glasset for at rummet, der omgiver brændeovnen, opvarmes langsommere og mere behageligt end ved åbne ildsteder. De fleste glaspartier i moderne brændeovne har tilmed en overfladebehandling, der hjælper til at holde glasset rent.

Brændeovnsglas af bedste kvalitet giver sikkerhed

En af de førende producenter af glas til brændeovne er virksomheden Schott, der har 31 års erfaring og solgt over 75 millioner. Schott producerer glas med moderne glasteknologi og overfladebehandlinger, der gør, at glasset kan modstå ekstrem varme (op til 1200 grader) uden at flække eller knække. Det spiller samtidigt en stor rolle for sikkerheden omkring din brændeovn. Du kan komme tæt på ovnen og nyde synet af flammerne uden risiko for flyvende gnister, hvilket også minimerer brandfaren.

Glas til brændeovne fås i dag i alle størrelser, former og farver. Du kan læse mere om Schott her.