Brændeovnsglasset er vigtigt for brændeovnen

Brændeovnsglasset i din brændeovn har stor betydning for din brændeovn, forbrændingen og sikkerheden omkring din brændeovn. Du får mere varme for pengene, en renere forbrænding og muligheden for at komme tæt på brændeovnen og nyde flammerne, uden risiko for at blive ramt af gnister.

Forfatter: Line Nederby
Aduro Scott brændeovnsglas

Article

Glasset i brændeovnen har betydning for, om du opnår en ren forbrænding, samt hvor meget varme du får ud af dit brænde. Moderne glas-teknologi gør det nemt at fyre korrekt og have rene glas med frit udsyn til flammerne.

Hvis du fyrer i en åben pejs eller et ildsted, forsvinder mellem 60-85% af varmen direkte op i skorstenen. Til sammenligning vil en god lukket brændeovn med glaspanel give mindst 75% mere varme til boligen.

Hvorfor?

I et åbent ildsted eller en pejs sker lufttilførslen til forbrændingen uhindret og ukontrolleret, hvilket også giver en ukontrolleret forbrænding af dit brændsel, dermed forsvinder varmen op i skorstenen i stedet for at blive ledt ud i rummet, hvor du får glæde af den.

I modsætning til dette foregår lufttilførslen i en lukket brændeovn med glasparti kontrolleret ved hjælp af ovnens luftspjæld, der kan reguleres manuelt eller ved hjælp af automatik i brændeovnen. Det giver en ren og stabil forbrændingsproces, hvor du får mest varme for pengene og mere behagelig temperaturniveau i boligen.

Hvad har glasset med det at gøre?

Det er gennem glasset, at størstedelen af varmen fra brændeovnen spredes til omgivelserne, hvilket også ofte giver anledning til tilsodede vinduespartier. Men når du fyrer korrekt og opnår en optimal forbrændingsproces, kan det undgås.

Glasset hjælper til en renere forbrænding

Producenterne af moderne glaskeramik har udviklet yderst intelligente løsninger til glas i brændeovne, der reflekterer en stor del af varmen tilbage til brændkammeret, der på den måde opretholder en høj ovntemperatur og dermed en renere forbrænding.

Samtidigt sørger glasset for at rummet, der omgiver brændeovnen, opvarmes langsommere og mere behageligt end ved åbne ildsteder. De fleste glaspartier i moderne brændeovne har tilmed en overfladebehandling, der hjælper til at holde glasset rent.

Brændeovnsglas af bedste kvalitet giver sikkerhed

En af de førende producenter af glas til brændeovne er virksomheden Schott, der har 31 års erfaring og solgt over 75 millioner. Schott producerer glas med moderne glasteknologi og overfladebehandlinger, der gør, at glasset kan modstå ekstrem varme (op til 1200 grader) uden at flække eller knække. Det spiller samtidigt en stor rolle for sikkerheden omkring din brændeovn. Du kan komme tæt på ovnen og nyde synet af flammerne uden risiko for flyvende gnister, hvilket også minimerer brandfaren.

Glas til brændeovne fås i dag i alle størrelser, former og farver. Du kan læse mere om Schott her.

Danskerne vil have hygge i hjemmet

Article

Når danskerne overvejer om de skal anskaffe sig en brændeovn eller ej, er der forskellige faktorer, der spiller ind. Det kan både være et spørgsmål om økonomi eller miljø, men den mest afgørende faktor er "hygge". Det viser en rundspørge foretaget af Aarhus Universitet.

Læs mere

Brændeovne med design

Article

Design af brændeovne er mere end farvevalg og form. Når produktet bliver teknisk kompliceret blandes formgivning, teknisk forståelse og brugerinddragelse - og bliver godt brændeovnsdesign.

Læs mere

Brændeovne øger livskvaliteten

Article

En undersøgelse viser, at brændeovnsejere har øget livskvalitet. En stille stund foran flammerne kan have meditativ effekt og give ro i både krop og sind. Samtidigt er drømmen om ægte varme, smukt flammebillede og de hyggelige aktiviteter, som en brændeovn inviterer til afgørende faktorer, når folk vælger at købe en brændeovn.

Læs mere

Konvektion eller strålevarme?

Article

Stråleovne og konvektionsovne opvarmer forskelligt og har forskellige funktioner. Her kan du læse om de nye teknologier og automatik til din konvektionsovn

Læs mere

Brændeovn i ejerlejlighed

Article

Brændeovne er ikke kun til villa- eller sommerhusejere. De større byer bliver større og folk der køber ejerlejlighed kan også blive brændeovnsejere.

Læs mere

En ny brugt brændeovn

Article

Når du vælger at købe en brugt brændeovn, er der en række forhold, du på forhånd skal overveje. Det samme gælder, når du vil sælge din brugte brændeovn.

Læs mere

Før montering af brændeovn

Article

Før montering af brændeovn skal forholdene være i orden. Læs mere her om skorstensbestemmelser, hvem du skal melde installationen til, og hvordan dit hus skal overholde bygningsreglementet.

Læs mere

Valg af brændeovn – hvad skal du kigge efter?

Article

Der findes mange forskellige brændeovne på markedet og det letteste er at lade smag og behag bestemme, når du skal træffe valget.

Læs mere

Vælg den rigtige type varmekilde

Article

Verdenen af brændeovne favner bredt og der findes forskellige typer. Find den rigtige type af brændeovn til dit behov.

Læs mere

Brændeovnsglassets udvikling

Article

De seneste år er der sket meget inden for design af brændeovne. Et af de elementer, der design- og udtryksmæssigt har udviklet sig mest, er glasset. Jo større glas og kig til de dansende flammer, des bedre. Det stiller store krav til produktionen af brændeovnsglas, der skal kunne holde til høje temperaturer og opfylde samtlige funktionskrav.

Læs mere

Indret din bolig med brændeovn

Article

En brændeovn er med til at gøre dit hus til et hjem. Læs om den store brændeovnsforvandling hjemme hos den norske boligblogger Vibeke Olausssen Langørgen, der giver gode råd til, hvordan du skaber et hyggeligt og brugbart rum omkring din brændeovn, som matcher stilen i din øvrige indretning.

Læs mere