Hvis danskerne selv kunne bestemme, så skulle en brændeovn selv kunne tænde op. Det siger 13% i en ny Megafon-analyse. Her siger hver tredje også, at brændeovnen gerne skal kunne fjernstyres via telefonen, så man kan tænde fra arbejdspladsen, så der er varmt, når man kommer hjem. Et brændende ønske mere er, at man kan indstille temperaturen, så der fx er 22 grader i stuen. Det ser 36% gerne. Og så skal det være dejligt at kigge på ilden i brændeovnen (32%).
Rejsen mod hybridovnen startede tilbage i 2015, da den administrerende direktør for Aduro, en af europas førende brændeovnsproducenter, satte sig for at udvikle en ny type brændeovn.
Brændeovnen fra dine drømme
”Vores første træk var at undersøge, hvad forbrugerne ønskede sig af en ny generation af brændeovne, og resultatet var klart. Forbrugerne ønskede sig en miljøvenlig brændeovn som selv kunne tænde op og brænde over natten, men som stadig lod ilden være centrum for opmærksomheden,” fortæller Christian Skovbo.
Men kunderne var ikke de eneste med store ambitioner. I samarbejde med virksomheden NBE udviklede Aduro en hybrid mellem den klassiske brændeovn og pillefyret – en hybridovn.
Tænder selv
Christian Skovbo havde ikke kun som mål at kombinere de to verdener inden for opvarmning. Han ville også gerne gøre det lettere for dem, som har problemer med at tænde op i brændeovnen. Derfor kan hybridovnen selv tænde op – uden brug af optænding eller tændstikker. Hybridovnen tænder op med træpiller, og så kan man skifte til brænde, når man har lyst. Den kommer også med indbygget Wi-Fi, som gør det muligt at koble den på et eksisterende trådløst netværk.
”Jeg satte mig for at knække koden med hensyn til, hvordan vi kunne gøre det muligt at tænde op i brændeovnen og justere temperaturen uden at være hjemme. Den nye Aduro H1 kan fjernbetjenes på telefonen via en app, så man aldrig behøver komme hjem til et koldt hus,” siger Christian Skovbo.
Miljøvenlig innovation
Aduro H1 er udstyret med to patenter, fordi den er først med nyskabende innovation – både på det danske og det internationale marked. Der findes ikke sammenlignelige hybridovne på markedet.
”Mange ønsker, at der er lunt i stuen, når de står op næste morgen. Derfor stopper de deres brændeovn godt til med træ og skruer ned for luften, når de går i seng. Det giver en dårlig forbrænding og for meget forurening. Faktisk forurener det 20 gange så meget som vores nye ovn, når den brænder hele natten,” siger Christian Skovbo.