Viden og gode råd

Du bør altid fyre med tørt brænde. På den måde får du mest varme for pengene og skåner miljøet mest muligt. Med tørt brænde og korrekt fyring er en brændeovn en effektiv og økonomisk varmekilde i din bolig.

Alt hvad du behøver at vide om korrekt optænding og fyring i din brændeovn. Få mest muligt ud af din brændeovn og dit brænde - samtidigt med at du belaster miljøet mindst muligt.

Du kan i dag vælge mellem et bredt udvalg af brænde-, pille- og hybridovne, som passer til forskellige behov og præferencer. Her kan du blive klogere på, hvilken type ovn du skal kigge efter, inden du går ud og investerer.

Læs om indretning, motion og meget mere i denne kategori, der giver spændende og nye vinkler på brændeovnsverdenen.

Hensyn til miljø og regler på fyringsområdet er vigtigt for både producenter og forbrugere. Der findes forskellige bestemmelser, der tager højde for både miljø og klima samt sikkerhed og nabohensyn.

For at få succes med din brændeovn er det afgørende, at skorstenen lever op til funktionskravene. Hvis der ikke er ordentligt skorstenstræk, risikerer du at få røg i stuen, dårlig forbrænding og røgudvikling, der er til gene.