Design og livsstil

Brændeovne handler om meget mere end optænding og fyring

Article

Hvordan indretter man sin stue omkring en brændeovn? Hvor meget motion får man, når man hugger brænde? Og hvad tænker en designer, når han skaber nye og miljørigtige brændeovne? Denne kategori byder på ny og anderledes viden om brændeovnsverdenen.

Mange forbinder naturligvis brændeovne med optænding, fyring og brænde, men brændeovne handler om meget mere end det. Læs mere her.

10 grunde til at have en brændeovn i hjemmet

Article

En brændeovn er ikke kun hyggelig. Der er faktisk flere gode grunde til at tænde op i din brændeovn. Vi giver dig her 10 gode grunde til, hvorfor du bør investere i en brændeovn.

Læs mere

Brændeovnen forebygger stress og nedsætter blodtrykket

Article

Mange af os kender roen, som sænker sig ved synet af flammerne og lyden af det knitrende bål i brændeovnen. Men vidste du, at oplevelsen af bålet kan føre til nedsat stressniveau og blodtryk?

Læs mere

Mød designerne bag Aduro 20

Article

Design og udvikling af en brændeovn kan være en svær og udfordrende proces. Designerne bag Nordvink, der netop har designet deres første brændeovn for Aduro, fortæller her om deres oplevelse med at designe Aduro 20.

Læs mere

Et forvandlet brændeovnshjørne – før og efter

Article

Siden den norske blogger og boligstylist Elisabeth Halbjørhus overtog barndomshjemmet i Skien, er der sket store forandringer. Med et godt øje for styling, en stor passion for gør-det-selv-projekter samt et ønske om at sætte sit personlige præg på hjemmet, har Elisabeth og hendes mand skabt et moderne brændeovnshjørne i stil med husets øvrige indretning.

Læs mere

Trends inden for design af brændeovne

Article

Arkitekt og industriel designer Casper Storm fra firmaet SPEKTRE ApS, der designer brændeovne for virksomheden Aduro A/S, giver her sit bud på de nyeste trends inden for brændeovne, som vi vil se mere til i 2018.

Læs mere

Skab et godt indeklima med din brændeovn

Article

Et godt indeklima i dit hjem er med til at sikre, at du og din familie lever under sunde forhold, og der er faktisk en del ting, du selv kan gøre for at forbedre dit indeklima. En moderne brændeovn kan nemlig være med til at skabe et godt indeklima – især hvis du kombinerer den med nogle gængse husråd.

Læs mere

Babyer, børn og brændeovne

Article

Mange forældre spørger sig selv, om en brændeovn i hjemmet kan være skadelig for børn og babyer. Det er en naturlig bekymring at have, men det er vigtigt at huske på, at moderne brændeovne skaber et godt indeklima og brænder meget renere, end de gjorde for bare ti år siden.

Læs mere

Indret din bolig med brændeovn

Article

En brændeovn er med til at gøre dit hus til et hjem. Læs om den store brændeovnsforvandling hjemme hos den norske boligblogger Vibeke Olausssen Langørgen, der giver gode råd til, hvordan du skaber et hyggeligt og brugbart rum omkring din brændeovn, som matcher stilen i din øvrige indretning.

Læs mere

Danskerne vil have hygge i hjemmet

Article

Når danskerne overvejer om de skal anskaffe sig en brændeovn eller ej, er der forskellige faktorer, der spiller ind. Det kan både være et spørgsmål om økonomi eller miljø, men den mest afgørende faktor er "hygge". Det viser en rundspørge foretaget af Aarhus Universitet.

Læs mere

Brændeovnsglassets udvikling

Article

De seneste år er der sket meget inden for design af brændeovne. Et af de elementer, der design- og udtryksmæssigt har udviklet sig mest, er glasset. Jo større glas og kig til de dansende flammer, des bedre. Det stiller store krav til produktionen af brændeovnsglas, der skal kunne holde til høje temperaturer og opfylde samtlige funktionskrav.

Læs mere

Brændeovne øger livskvaliteten

Article

En undersøgelse viser, at brændeovnsejere har øget livskvalitet. En stille stund foran flammerne kan have meditativ effekt og give ro i både krop og sind. Samtidigt er drømmen om ægte varme, smukt flammebillede og de hyggelige aktiviteter, som en brændeovn inviterer til afgørende faktorer, når folk vælger at købe en brændeovn.

Læs mere

5 måder at rykke brændeovnshyggen ud i haven

Article

Når sommeren kommer, står brændeovnen ofte ubrugt hen, men der er mange måder, man kan rykke brændeovnshyggen ud i haven på. Få inspiration herunder.

Læs mere

Brændeovne med design

Article

Design af brændeovne er mere end farvevalg og form. Når produktet bliver teknisk kompliceret blandes formgivning, teknisk forståelse og brugerinddragelse - og bliver godt brændeovnsdesign.

Læs mere

5 tips til at vedligeholde din brændeovn

Article

Foråret er på vej, og når solen titter frem, skruer mange brændeovnsejere ned for brugen af deres brændeovn. Når brændeovnen er kold, er det oplagt at rense og ordne den, så den er klar, når vejret igen bliver køligere.

Læs mere

Brændehugning og sport - en mulig kombination?

Article

Umiddelbart passer brændehugning og sport måske ikke helt sammen, men de kan faktisk sagtens kombineres. Så hvis du vil være fit til sommeren, så kan det sagtens lade sig gøre uden et dyrt fitnessmedlemsskab. Hvis du griber øksen, kan du gå i gang med din workout med det samme.

Læs mere

Hvor skal man gøre af asken?

Article

Et tyndt lag aske i bunden af brændkammeret hjælper med at isolere, men der kan hurtigt blive fyldt op med aske i askeskuffen. Og hvor er det lige, at man skal gøre af asken?

Læs mere