Valg af ovn

Din oplevelse med den levende ild skal passe til dig. Der findes mange forskellige typer af brænde-, pille- og hybridovne, som passer til forskellige behov og som er designet efter forskellige præferencer.

Når du skal ud og finde den rigtige ovn, er det vigtigt, at du overvejer dine behov på forhånd. Få mere viden om, hvad du bør være opmærksom på, når du vælger ovn.

Brændeovnens rolle i energikrisen

Article

Markedet for brændeovne er eksploderet som følge af energikrisen. Læs om, hvorfor der er så stor efterspørgsel på brændeovne lige nu, og hvilken betydning brændeovnen har som varmekilde nu og i fremtiden.

Læs mere

Stigende energipriser gør pilleovnen til et fordelagtigt alternativ

Article

Pilleovne giver 72% billigere varme end el og hele 80% billigere varme end naturgas. En pilleovn er derfor et oplagt valg, hvis du leder efter en supplerende varmekilde, du kan bruge fleksibelt og miljøvenligt.

Læs mere

Pilleovn, brændeovn eller hybridovn? Vælg den rigtige varmekilde

Article

Om du skal vælge en pilleovn, brændeovn eller en hybridovn, afhænger af dine behov og dine præferencer. Lær mere om fordelene og ulemperne ved de forskellige typer af ovne her.

Læs mere

Boligkøbere skal udskifte den gamle brændeovn

Article

Nye boligejere er forpligtet til at skrotte eller udskifte den gamle brændeovn fra før 2003 med en ny.

Læs mere

Forskellige ovnmaterialer og deres fordele

Article

Du ved måske allerede, at ikke alle brændeovne er lavet af samme materiale. I det følgende finder du en kort gennemgang af nogle typiske materialer og deres specifikke fordele, så du kan vælge den bedste løsning til dit hjem.

Læs mere

Valg af brændeovn – hvad skal du kigge efter?

Article

Der findes mange forskellige brændeovne på markedet og det letteste er at lade smag og behag bestemme, når du skal træffe valget.

Læs mere

Beregn tilbagebetalingstiden for din brændeovn

Calculator

Overvejer du at udskifte din gamle brændeovn med en ny? Beregn her hvor hurtigt den tjener sig hjem. Brændeovne med automatik kan mindske dit brændeforbrug med op til 40%.

Læs mere

En ny brugt brændeovn

Article

Når du vælger at købe en brugt brændeovn, er der en række forhold, du på forhånd skal overveje. Det samme gælder, når du vil sælge din brugte brændeovn.

Læs mere

Før montering af brændeovn

Article

Før montering af brændeovn skal forholdene være i orden. Læs mere om skorstensbestemmelser, hvem du skal melde installationen til, og hvordan dit hus skal overholde bygningsreglementet.

Læs mere

Konvektion eller strålevarme?

Article

Stråleovne og konvektionsovne opvarmer forskelligt og har forskellige funktioner. Her kan du læse om de nye teknologier og automatik til din konvektionsovn.

Læs mere

Brændeovn i ejerlejlighed

Article

Brændeovne er ikke kun til villa- eller sommerhusejere. De større byer bliver større og folk, der køber ejerlejlighed, kan også blive brændeovnsejere.

Læs mere

Brændeovnsglasset er vigtigt for brændeovnen

Article

Brændeovnsglasset i din brændeovn har stor betydning for din brændeovn, forbrændingen og sikkerheden omkring din brændeovn. Du får mere varme for pengene, en renere forbrænding og muligheden for at komme tæt på brændeovnen og nyde flammerne, uden risiko for at blive ramt af gnister.

Læs mere

Brændeovnsglassets udvikling

Article

De seneste år er der sket meget inden for design af brændeovne. Et af de elementer, der design- og udtryksmæssigt har udviklet sig mest, er glasset. Jo større glas og kig til de dansende flammer, des bedre. Det stiller store krav til produktionen af brændeovnsglas, der skal kunne holde til høje temperaturer og opfylde samtlige funktionskrav.

Læs mere