Valg af ovn

Din oplevelse med den levende ild skal passe til dig. Der findes mange forskellige typer af brænde-, pille- og hybridovne, som passer til forskellige behov og som er designet efter forskellige præferencer.

Når du skal ud og finde den rigtige ovn, er det vigtigt, at du overvejer dine behov på forhånd. Få mere viden om, hvad du bør være opmærksom på, når du vælger ovn.

Brændeovnens rolle i energikrisen

Article

Markedet for brændeovne er eksploderet som følge af energikrisen. Læs om, hvorfor der er så stor efterspørgsel på brændeovne lige nu, og hvilken betydning brændeovnen har som varmekilde nu og i fremtiden.

Læs mere

Stigende energipriser gør pilleovnen til et fordelagtigt alternativ

Article

Pilleovne giver 72% billigere varme end el og hele 80% billigere varme end naturgas. En pilleovn er derfor et oplagt valg, hvis du leder efter en supplerende varmekilde.

Læs mere

Vælg den rigtige varmekilde

Article

Om du skal vælge en pilleovn, brændeovn eller en hybridovn, afhænger af dine behov og dine præferencer. Lær mere om fordelene og ulemperne ved de forskellige typer af ovne her.

Læs mere

Boligkøbere skal udskifte den gamle brændeovn

Article

Køber du en bolig, hvor en brændeovn fra før 2003 er installeret, har du som boligejer pligt til at nedlægge eller erstatte brændeovnen med en ny senest et år efter ejerskiftet.

Læs mere

Valg af brændeovnsmateriale

Article

Brændeovne fås i forskellige materialer. I det følgende finder du en kort gennemgang af de typiske materialer og deres specifikke fordele, så du kan vælge den bedste løsning til dit hjem.

Læs mere

Valg af brændeovn – hvad skal du kigge efter?

Article

Der findes mange forskellige brændeovne på markedet og det letteste er at lade smag og behag bestemme, når du skal træffe valget.

Læs mere

Beregn tilbagebetalingstiden for din brændeovn

Calculator

Overvejer du at udskifte din gamle brændeovn med en ny? Beregn her hvor hurtigt den tjener sig hjem. Brændeovne med automatik kan mindske dit brændeforbrug med op til 40%.

Læs mere

En ny brugt brændeovn

Article

Når du vælger at købe en brugt brændeovn, er der en række forhold, du på forhånd skal overveje. Det samme gælder, når du vil sælge din brugte brændeovn.

Læs mere

Før montering af brændeovn

Article

Før montering af brændeovn skal forholdene være i orden. Læs mere om skorstensbestemmelser, hvem du skal melde installationen til, og hvordan dit hus skal overholde bygningsreglementet.

Læs mere

Konvektion eller strålevarme?

Article

Stråleovne og konvektionsovne opvarmer forskelligt og har forskellige funktioner. Her kan du læse om de nye teknologier og automatik til din konvektionsovn.

Læs mere

Brændeovn i ejerlejlighed

Article

Inden du køber en brændeovn, bør du undersøge forholdene i din ejendom og lejlighed. En brændeovn i stuen kan uden tvivl blive en skøn investering, hvis du har gjort dit forarbejde godt.

Læs mere