Valg af ovn

Din oplevelse med den levende ild skal passe til dig. Der findes mange forskellige typer af brænde-, pille- og hybridovne, som passer til forskellige behov og som er designet efter forskellige præferencer.

Når du skal ud og finde den rigtige ovn, er det vigtigt, at du overvejer dine behov på forhånd. Få mere viden om, hvad du bør være opmærksom på, når du vælger ovn.

Brændeovnens rolle i energikrisen

Article

Markedet for brændeovne er eksploderet som følge af energikrisen. Læs om, hvorfor der er så stor efterspørgsel på brændeovne lige nu, og hvilken betydning brændeovnen har som varmekilde nu og i fremtiden.

Læs mere

Stigende energipriser gør pilleovnen til et fordelagtigt alternativ

Article

Pilleovne giver 72% billigere varme end el og hele 80% billigere varme end naturgas. En pilleovn er derfor et oplagt valg, hvis du leder efter en supplerende varmekilde, du kan bruge fleksibelt og miljøvenligt.

Læs mere

Pilleovn, brændeovn eller hybridovn? Vælg den rigtige varmekilde

Article

Om du skal vælge en pilleovn, brændeovn eller en hybridovn, afhænger af dine behov og dine præferencer. Lær mere om fordelene og ulemperne ved de forskellige typer af ovne her.

Læs mere

Ny lov 2021: Boligkøbere skal udskifte den gamle brændeovn

Article

Fra 1. august 2021 er nye boligejere forpligtet til at skrotte eller udskifte den gamle brændeovn fra før 2003 med en ny. Det har Folketinget vedtaget i en ny lov om miljøbeskyttelse.

Læs mere

Ny dansk opfindelse - hygge og varme på den nemme måde

Article

Hver tredje dansker siger, at deres drømme-brændeovn gerne skal kunne programmeres, så der er varmt, når man fx kommer hjem fra arbejde eller står op om morgenen. Det viser en ny Megafon analyse. Den danske brændeovnsvirksomhed Aduro kommer med en hybrid-ovn, der klarer dette ønske - og mange flere.

Læs mere

Forskellige ovnmaterialer og deres fordele

Article

Du ved måske allerede, at ikke alle brændeovne er lavet af samme materiale. I det følgende finder du en kort gennemgang af nogle typiske materialer og deres specifikke fordele, så du kan vælge den bedste løsning til dit hjem.

Læs mere

Valg af brændeovn – hvad skal du kigge efter?

Article

Der findes mange forskellige brændeovne på markedet og det letteste er at lade smag og behag bestemme, når du skal træffe valget.

Læs mere

Beregn tilbagebetalingstiden for din brændeovn

Calculator

Overvejer du at udskifte din gamle brændeovn med en ny? Beregn her hvor hurtigt den tjener sig hjem. Brændeovne med automatik kan mindske dit brændeforbrug med op til 40%.

Læs mere

En ny brugt brændeovn

Article

Når du vælger at købe en brugt brændeovn, er der en række forhold, du på forhånd skal overveje. Det samme gælder, når du vil sælge din brugte brændeovn.

Læs mere

Brændeovne med design

Article

Design af brændeovne er mere end farvevalg og form. Når produktet bliver teknisk kompliceret blandes formgivning, teknisk forståelse og brugerinddragelse - og bliver godt brændeovnsdesign.

Læs mere

Før montering af brændeovn

Article

Før montering af brændeovn skal forholdene være i orden. Læs mere om skorstensbestemmelser, hvem du skal melde installationen til, og hvordan dit hus skal overholde bygningsreglementet.

Læs mere

Konvektion eller strålevarme?

Article

Stråleovne og konvektionsovne opvarmer forskelligt og har forskellige funktioner. Her kan du læse om de nye teknologier og automatik til din konvektionsovn.

Læs mere

Vælg den rigtige type varmekilde

Article

Verdenen af brændeovne favner bredt og der findes forskellige typer. Find den rigtige type af brændeovn til dit behov.

Læs mere

Brændeovn i ejerlejlighed

Article

Brændeovne er ikke kun til villa- eller sommerhusejere. De større byer bliver større og folk, der køber ejerlejlighed, kan også blive brændeovnsejere.

Læs mere

Nyere brændeovne er mere miljøvenlige

Article

En ny test lavet af TFZ-institutet i Tyskland viser, at nyere brændeovne brænder renere og mere miljøvenligt end ældre modeller. Det skyldes blandt andet, at nye brændeovne er lettere at betjene og nemmere at fyrre korrekt i. Se resultaterne fra testen.

Læs mere

Brændeovnsglasset er vigtigt for brændeovnen

Article

Brændeovnsglasset i din brændeovn har stor betydning for din brændeovn, forbrændingen og sikkerheden omkring din brændeovn. Du får mere varme for pengene, en renere forbrænding og muligheden for at komme tæt på brændeovnen og nyde flammerne, uden risiko for at blive ramt af gnister.

Læs mere

Brændeovnsglassets udvikling

Article

De seneste år er der sket meget inden for design af brændeovne. Et af de elementer, der design- og udtryksmæssigt har udviklet sig mest, er glasset. Jo større glas og kig til de dansende flammer, des bedre. Det stiller store krav til produktionen af brændeovnsglas, der skal kunne holde til høje temperaturer og opfylde samtlige funktionskrav.

Læs mere

Brændeovn med automatik

Article

En brændeovn med automatik regulerer selv lufttilførslen. Det gør det nemt for dig at tænde op og opnå en optimal og fuldstændig forbrænding. På den måde får du mest ud af dit brænde, sparer penge på opvarmningen af din bolig, og er samtidigt sikker på en miljøvenlig forbrænding. Nemt, enkelt - automatisk.

Læs mere