Skorsten og røg

Du både kan og må gerne selv installere din skorsten. Få gode råd og vejledning i hvilke regler, der skal overholdes. Læs om lovkrav til skorstenens højde, installationen og hvordan du sikrer dig at røgen ledes fra din brændeovn, uden at være til gene for hverken miljø eller naboer.

Har du røg i stuen, når du tænder op i din brændeovn? Så kan det skyldes, at din skorsten ikke lever op til funktionskravene. Men der er flere mulige løsninger på problemet. Dem kan du læse om her på sitet. Du kan også spørge din skorstensfejer til råds. Husk også at din skorstensfejer altid skal godkende installationen af både brændeovn og skorsten – før det tages i brug første gang.

Årligt besøg af skorstensfejer

Article

I Danmark er det lovpligtigt at få renset og efterset sin skorsten mindst én gang om året for at mindske risikoen for skorstensbrand. Læs her, hvad skorstensfejeren laver, når han er på besøg, og hvordan du får kontakt til en.

Læs mere

Ren røg over Danmark

Article

Vi har altid varmet os og hygget os ved ilden og været tiltrukket af den. Alligevel har brændeovnen fået et image som en kilde til røg og møg. Brændeovne har i mange år været et udskældt produkt i miljødebatten og bliver ofte fremhævet som en af de helt store syndere, når vi snakker partikeludledning. Men luften i Danmark har faktisk ikke været renere de sidste 30 år.

Læs mere

Sort eller hvid røg

Article

Farven på røgen fra din skorsten er en god indikation på, om du fyrer korrekt i din brændeovn og dermed forurener luften mindst muligt.

Læs mere

Sådan installerer du din skorsten

Article

Når du installerer din skorsten, er der en række krav, der skal overholdes.

Læs mere

Skorstenen er brændeovnens motor

Article

Skorstenen har en central funktion for brændeovnen. Derfor er det vigtigt, at den er installeret korrekt og fungerer optimalt - for kun på den måde får du succes med din brændeovn. Læs om hvordan du kan optimere trækforholdene i din skorsten.

Læs mere

Brænderøg skader ikke danskerne

Article

Undersøgelser viser, at mængden af luftforurening i Danmark er kraftigt reduceret. Moderne teknologi og udvikling af brændeovne gør brændefyring til miljøvenlig opvarmning. Det er vigtigt at fyre korrekt så den brænderøg, der udledes til luften, ikke generer.

Læs mere