Skorsten og røg

Du både kan og må gerne selv installere din skorsten. Få gode råd og vejledning i hvilke regler, der skal overholdes. Læs om lovkrav til skorstenens højde, installationen og hvordan du sikrer dig at røgen ledes fra din brændeovn, uden at være til gene for hverken miljø eller naboer.

Har du røg i stuen, når du tænder op i din brændeovn? Så kan det skyldes, at din skorsten ikke lever op til funktionskravene. Men der er flere mulige løsninger på problemet. Dem kan du læse om her på sitet. Du kan også spørge din skorstensfejer til råds. Husk også at din skorstensfejer altid skal godkende installationen af både brændeovn og skorsten – før det tages i brug første gang.

Sådan installerer du din skorsten

Artikel

Når du installerer din skorsten, er der en række krav, der skal overholdes.

Læs mere

Skorstenen er brændeovnens motor

Artikel

Skorstenen har en central funktion for brændeovnen. Derfor er det vigtigt, at den er installeret korrekt og fungerer optimalt - for kun på den måde får du succes med din brændeovn. Læs om hvordan du kan optimere trækforholdene i din skorsten.

Læs mere

Brænderøg skader ikke danskerne

Artikel

Undersøgelser viser, at mængden af luftforurening i Danmark er kraftigt reduceret. Moderne teknologi og udvikling af brændeovne gør brændefyring til miljøvenlig opvarmning. Det er vigtigt at fyre korrekt så den brænderøg, der udledes til luften ikke generer.

Læs mere

Prøvningsattest

Artikel

Prøvningsattesten er din sikkerhed for, at din brændeovn opfylder miljøkrav og lovbestemmelser.

Læs mere