Skorsten og røg

Du både kan og må gerne selv installere din skorsten. Få gode råd og vejledning i hvilke regler, der skal overholdes. Læs om lovkrav til skorstenens højde, installationen og hvordan du sikrer dig, at røgen ledes væk fra skorsten, uden at være til gene for dine naboer.

Har du røg i stuen, når du tænder op i din brændeovn? Så kan det skyldes, at din skorsten ikke lever op til funktionskravene. Men der er flere mulige løsninger på problemet. Dem kan du læse om her på sitet. Du kan også spørge din skorstensfejer til råds. Husk også at din skorstensfejer altid skal godkende installationen af både brændeovn og skorsten – før det tages i brug første gang.

Årligt besøg af skorstensfejer

Article

I Danmark er det lovpligtigt at få renset og efterset sin skorsten mindst én gang om året for at mindske risikoen for skorstensbrand. Læs her, hvad skorstensfejeren laver, når han er på besøg, og hvordan du får kontakt til en.

Læs mere

Sort eller hvid røg

Article

Farven på røgen fra din skorsten er en god indikation på, om du fyrer korrekt i din brændeovn og dermed forurener luften mindst muligt.

Læs mere

Sådan installerer du din skorsten

Article

Når du installerer din skorsten, er der en række krav, der skal overholdes.

Læs mere

Skorstenen er brændeovnens motor

Article

Skorstenen har en central funktion for brændeovnen. Derfor er det vigtigt, at den er installeret korrekt og fungerer optimalt - for kun på den måde får du succes med din brændeovn. Læs om hvordan du kan optimere trækforholdene i din skorsten.

Læs mere