Optænding og fyring

Det er ikke svært at tænde op i din brændeovn. Du skal bare vide lidt om, hvordan du gør – og hvad der skal til for at ilden får godt fat. Få gode råd om hvordan du får succes med din brændeovn.

Med en enkel fremgangsmåde og viden om hvordan og hvornår, du skal tilføre luft, får du nemt en optimal afbrænding.

Sådan kombinerer du gulvvarme og brændeovn

Article

I vinterhalvåret skruer mange op for gulvvarmen, og det kan blive en dyr omgang. Hver grad svarer nemlig til ca. 5% ekstra på varmeregningen. Derfor har vi undersøgt fordelene ved at kombinere gulvvarme med varmen fra en brænde-, pille- eller hybridovn.

Læs mere

Vælg de rigtige træpiller til din pilleovn

Article

Er du blevet den lykkelige ejer af en pilleovn, så er det en god ide at lære noget om træpiller. Ved du f.eks., hvilke træpiller der brænder bedst? Eller hvordan du selv kan teste kvaliteten på dine piller? Det og meget mere kan du læse om i denne artikel.

Læs mere

Ildens betydning for menneskets udvikling

Article

Et studie i kognitiv evolution afdækker, at levende ild har spillet en betydelig faktor for udviklingen af det menneskelige sind, som vi kender det i dag.

Læs mere

En varmefordeler forbedrer luftcirkulationen

Article

En varmefordeler sikrer, at den varmluft, brændeovnen producerer, bliver jævnt fordelt i rummet, så det ikke kun er luften omkring ovnen, der bliver varmet op.

Læs mere

Overophedning belaster din brændeovn

Article

Overophedning af brændeovnen er en udbredt fejl, der kan have alvorlige konsekvenser for brændeovnens levetid. I denne artikel kan du derfor blive klogere på, hvad du kan gøre for at undgå overophedning og dermed forlænge brændeovnens levetid.

Læs mere

5 tips til at vedligeholde din brændeovn

Article

Foråret er på vej, og når solen titter frem, skruer mange brændeovnsejere ned for brugen af deres brændeovn. Når brændeovnen er kold, er det oplagt at rense og ordne den, så den er klar, når vejret igen bliver køligere.

Læs mere

Vedligeholdelse af din brændeovn

Article

Her finder du en guide til basal vedligeholdelse af din brændeovn. Ved god og regelmæssig vedligeholdelse sikrer du både bedre fyring og længere levetid af din brændeovn.

Læs mere

Få mest varme for pengene

Article

Det er vigtigt, at du altid fyrer med tørt brænde i din brændeovn. Hvis du fyrer med fugtigt brænde, opnår du ikke den optimale virkningsgrad og varme - det er spild af penge. Læs også om hvorfor du altid bør fyre med tørt brænde for at skåne miljøet mest muligt.

Læs mere

Tørt brænde giver renest mulige forbrænding

Article

Når du fyrer i din brændeovn, er det vigtigt, at træet har den rette fugtighedsprocent, og at det er skåret og kløvet i passende størrelser. Videnskabelige undersøgelser viser, at det har stor betydning, når du skal opnå mest mulig varme. Læs om test fra TFZ her.

Læs mere

Sådan tænder du korrekt op i din brændeovn

Article

Det er vigtigt, du fyrer rigtigt i din brændeovn. Sådan får du mest ud af dit brænde og belaster miljøet mindst muligt.

Læs mere