Miljø og regler

Kravene er stramme, og reglerne er mange, når det kommer til lovgivningen på fyringsområdet. Reglerne tager højde for miljøet, hvor både producenter og forbrugere har et ansvar. Korrekt fyring mindsker partikeludslip, hvor brændeovnsejeren har et ansvar. Desuden har producenten et stort ansvar for, at nye brændeovne lever op til gældende standarter og lovkrav.

Du kan læse mere om reglerne og få gode råd om miljøhensyn her på sitet. Har du husket prøvningsattesten? Kender du fugtigheden på dit brænde? Ved du hvor mange partikler du må udlade? Bliv klogere på din brændeovn og lær mere om reglerne på området.

Ny lov: Boligkøbere skal udskifte den gamle brændeovn

Article

Fra 1. august 2021 er nye boligejere forpligtet til at skrotte eller udskifte den gamle brændeovn fra før 2003 med en ny. Det har Folketinget vedtaget i en ny lov om miljøbeskyttelse.

Læs mere

Aduro introducerer ny tragt i genanvendt plastik

Article

Aduro introducerer nu en ny tragt til påfyldning af træpiller i Aduro Hybrid, som er fremstillet af genbrugsplastik fra danske husholdninger. Vi reducerer dermed CO2-belastningen væsentligt og udnytter vores ressourcer bedst muligt.

Læs mere

Skrot din gamle brændeovn og få skrotningspræmie

Article

Som et led i at reducere luftforureningen i Danmark har regeringen afsat 46 mio. kr. til en skrotningsordning af gamle brændeovne. Skrotningsordningen opfordrer danskerne til at udskifte deres gamle brændeovn.

Læs mere

Beregn din CO2 besparelse

Calculator

Det er CO2-besparende at have en brændeovn. Læs her om, hvor meget CO2 du sparer med en brændeovn - du bliver overrasket.

Læs mere

Prøvningsattest

Article

Prøvningsattesten er din sikkerhed for, at din brændeovn opfylder miljøkrav og lovbestemmelser.

Læs mere

Standarder og certificering af brændeovne

Article

Hvis du vil sikre dig, at du køber en god og miljøvenlig brændeovn, er det en god ide at kigge efter certificering og mærkninger. Miljømærkninger og produktgodkendelser er de krav, som mange danske og internationale virksomheder arbejder under.

Læs mere

Ren røg over Danmark

Article

Vi har altid varmet os og hygget os ved ilden, og været tiltrukket af den. Alligevel har brændeovnen fået et image som en kilde til røg og møg. Brændeovne har i mange år været et udskældt produkt i miljødebatten og bliver ofte fremhævet som en af de helt store syndere, når vi snakker partikeludledning. Men er brændeovne egentlig så forurenende, som de bliver beskyldt for? Sandheden er lidt mere nuanceret end som så.

Læs mere