Miljø og regler

Kravene er stramme, og reglerne er mange, når det kommer til lovgivningen på fyringsområdet. Reglerne tager højde for miljøet, hvor både producenter og forbrugere har et ansvar. Korrekt fyring mindsker partikeludslip, hvor brændeovnsejeren har et ansvar. Desuden har producenten et stort ansvar for, at nye brændeovne lever op til gældende standarter og lovkrav.

Du kan læse mere om reglerne og få gode råd om miljøhensyn her på sitet. Kender du fugtigheden på dit brænde? Ved du hvor mange partikler du må udlede? Bliv klogere på din brændeovn og læs mere om reglerne på området.

Tre ting, som ikke hører hjemme i brændeovnen

Article

En brændeovn er ikke en skraldespand. Du må derfor ikke fyre med hvad som helst i din brændeovn. I denne artikel bliver du klogere på, hvad du under ingen omstændigheder må fyre med.

Læs mere

Hvor genanvendelig er din brændeovn?

Article

Ved du, hvor meget af din brændeovn, der kan genanvendes? Det er nemlig en hel del. I denne artikel bliver du klogere på, hvordan du deponerer din gamle brændeovn.

Læs mere

Boligkøbere skal udskifte den gamle brændeovn

Article

Køber du en bolig, hvor en brændeovn fra før 2003 er installeret, har du som boligejer pligt til at nedlægge eller erstatte brændeovnen med en ny senest et år efter ejerskiftet.

Læs mere

Beregn din CO2 besparelse

Calculator

Vidste du, at du kan spare CO2 ved at have en brændeovn som supplerende varmekilde til dit oliefyr, fjernvarme, elvarme eller naturgas? Beregn din CO2 besparelse her.

Læs mere

Hvor skal man gøre af asken?

Article

Et tyndt lag aske i bunden af brændkammeret hjælper med at isolere, men der kan hurtigt blive fyldt op med aske i askeskuffen. Og hvor er det lige, at man skal gøre af asken?

Læs mere

Standarder og certificering af brændeovne

Article

Hvis du vil sikre dig, at du køber en brændeovn, der tager hensyn til miljøet, er det en god ide at kigge efter certificering og mærkninger.

Læs mere