Miljø og regler

Kravene er stramme, og reglerne er mange, når det kommer til lovgivningen på fyringsområdet. Reglerne tager højde for miljøet, hvor både producenter og forbrugere har et ansvar. Korrekt fyring mindsker partikeludslip, hvor brændeovnsejeren har et ansvar. Desuden har producenten et stort ansvar for, at nye brændeovne lever op til gældende standarter og lovkrav.

Du kan læse mere om reglerne og få gode råd om miljøhensyn her på sitet. Kender du fugtigheden på dit brænde? Ved du hvor mange partikler du må udlade? Bliv klogere på din brændeovn og lær mere om reglerne på området.

Tre ting, som ikke hører hjemme i brændeovnen

Article

En brændeovn er ikke en skraldespand. Du må derfor ikke fyre med hvad som helst i din brændeovn. I denne artikel bliver du klogere på, hvad du under ingen omstændigheder må fyre med.

Læs mere

Hvor genanvendelig er din brændeovn?

Article

I disse miljøtider vægter vi som forbrugere miljøhensyn og bæredygtige tiltag meget højt. Vi har derfor taget et kig på, hvor meget af din brændeovn, der kan genanvendes. Det er nemlig en hel del. Dette vil vi nu se nærmere på.

Læs mere

Ny lov 2021: Boligkøbere skal udskifte den gamle brændeovn

Article

Fra 1. august 2021 er nye boligejere forpligtet til at skrotte eller udskifte den gamle brændeovn fra før 2003 med en ny. Det har Folketinget vedtaget i en ny lov om miljøbeskyttelse.

Læs mere

Aduro introducerer ny tragt i genanvendt plastik

Article

Aduro introducerer nu en ny tragt til påfyldning af træpiller i Aduro Hybrid, som er fremstillet af genbrugsplastik fra danske husholdninger. Vi reducerer dermed CO2-belastningen væsentligt og udnytter vores ressourcer bedst muligt.

Læs mere

Beregn din CO2 besparelse

Calculator

Det er CO2-besparende at have en brændeovn. Læs her om, hvor meget CO2 du sparer med en brændeovn - du bliver overrasket.

Læs mere

Hvor skal man gøre af asken?

Article

Et tyndt lag aske i bunden af brændkammeret hjælper med at isolere, men der kan hurtigt blive fyldt op med aske i askeskuffen. Og hvor er det lige, at man skal gøre af asken?

Læs mere

Standarder og certificering af brændeovne

Article

Hvis du vil sikre dig, at du køber en god og miljøvenlig brændeovn, er det en god ide at kigge efter certificering og mærkninger. Miljømærkninger og produktgodkendelser er de krav, som mange danske og internationale virksomheder arbejder under.

Læs mere

Ren røg over Danmark

Article

Vi har altid varmet os og hygget os ved ilden og været tiltrukket af den. Alligevel har brændeovnen fået et image som en kilde til røg og møg. Brændeovne har i mange år været et udskældt produkt i miljødebatten og bliver ofte fremhævet som en af de helt store syndere, når vi snakker partikeludledning. Men luften i Danmark har faktisk ikke været renere de sidste 30 år.

Læs mere

Brændeovne er miljøvenlig opvarmning

Article

Det forurener ikke naturen, når du fyrer i brændeovn - så længe du fyrer korrekt og altid bruger tørt træ. Læs mere om hvorfor fyring med træ er CO2-neutralt.

Læs mere

Tænk miljø og skift til ny brændeovn

Article

Stigende miljøbevidsthed hos danskerne viser sig positivt på den nedadgående forureningsskala, hvor flere og flere vælger at udskifte den gamle brændeovn

Læs mere