Indret din bolig med brændeovn

En brændeovn er med til at gøre dit hus til et hjem. Læs om den store brændeovnsforvandling hjemme hos den norske boligblogger Vibeke Olausssen Langørgen, der giver gode råd til, hvordan du skaber et hyggeligt og brugbart rum omkring din brændeovn, som matcher stilen i din øvrige indretning.

Forfatter: Line Nederby
Aduro 9 før og efter billede af brændeovnsforvandling

Article

En brændeovn er med til at gøre dit hus til et hjem. Den giver ægte varme og anledning til hygge og samvær, fordi den skaber hygge og atmosfære. Læs om den store brændeovnsforvandling hjemme hos den norske boligblogger Vibeke Olaussen Langørgen, der giver gode råd til, hvordan du skaber et hyggeligt og brugbart rum omkring din brændeovn, som matcher stilen i din øvrige indretning.

Vibeke Olaussen Langørgen har forvandlet sit brændeovns-hjørne, så det matcher husets skandinaviske og moderne stil – uden at gå på kompromis med det hyggelige og personlige udtryk.

Hvordan har du indrettet dig med og rundt om din brændeovn?

“Vores brændeovnshjørne har gennemgået en stor forvandling i forbindelse med, at vi skiftede vores gamle brændeovn ud med en ny Aduro 9 brændeovn.

Før var området rundt om brændeovnen et kedeligt og ubrugeligt område i stuen. Så jeg bestemte mig for at få pusset murstensvæggen bagved op og få muret et indhak til en brændestabel ved siden af brændeovnen.

Med få midler indrettede jeg en hyggekrog ved brændeovnen med en god stol, et lille bord og en læselampe. Og sådan blev det en plads i stuen, som vi kan bruge. Det er dejligt at sidde ved brændeovnen og nyde en varm kop te, læse en god bog eller bare kigge på flammerne.”

Hvad var vigtigt for dig, da du skulle vælge brændeovn?

“Først og fremmest var det vigtigt, at jeg fandt en brændeovn med et glasparti, der gav godt kig til flammerne, og at brændeovnens design var flot og stilrent.

Det jeg også faldt for ved vores Aduro 9 brændeovn, var udtræksskuffen under ovnen. Den er god til at skjule de nødvendige ting til optændingen, som nemt kommer til at give et rodet udtryk, når det står fremme.”

Hvilken forskel gør brændeovnen for dig og dit hjem?

“Ovnen giver god og ægte varme helt fra de sidste sommeraftner og hele vinteren. Og så skaber kigget til flammerne hygge og stemning i hjemmet.”

Hvad er dit bedste brændeovns-indretningstip?

“Det vigtigste er, at du lader brændeovnen blive et møbel i din stue, ikke bare en funktion i hjemmet.”

Du kan læse mere om Vibeke Olaussen Langørgen på hendes boligblog.

Brændeovne med design

Article

Design af brændeovne er mere end farvevalg og form. Når produktet bliver teknisk kompliceret blandes formgivning, teknisk forståelse og brugerinddragelse - og bliver godt brændeovnsdesign.

Læs mere

Brændeovne øger livskvaliteten

Article

En undersøgelse viser, at brændeovnsejere har øget livskvalitet. En stille stund foran flammerne kan have meditativ effekt og give ro i både krop og sind. Samtidigt er drømmen om ægte varme, smukt flammebillede og de hyggelige aktiviteter, som en brændeovn inviterer til afgørende faktorer, når folk vælger at købe en brændeovn.

Læs mere

Brændeovnsglasset er vigtigt for brændeovnen

Article

Brændeovnsglasset i din brændeovn har stor betydning for din brændeovn, forbrændingen og sikkerheden omkring din brændeovn. Du får mere varme for pengene, en renere forbrænding og muligheden for at komme tæt på brændeovnen og nyde flammerne, uden risiko for at blive ramt af gnister.

Læs mere

Brændeovnsglassets udvikling

Article

De seneste år er der sket meget inden for design af brændeovne. Et af de elementer, der design- og udtryksmæssigt har udviklet sig mest, er glasset. Jo større glas og kig til de dansende flammer, des bedre. Det stiller store krav til produktionen af brændeovnsglas, der skal kunne holde til høje temperaturer og opfylde samtlige funktionskrav.

Læs mere

Danskerne vil have hygge i hjemmet

Article

Når danskerne overvejer om de skal anskaffe sig en brændeovn eller ej, er der forskellige faktorer, der spiller ind. Det kan både være et spørgsmål om økonomi eller miljø, men den mest afgørende faktor er "hygge". Det viser en rundspørge foretaget af Aarhus Universitet.

Læs mere

En ny brugt brændeovn

Article

Når du vælger at købe en brugt brændeovn, er der en række forhold, du på forhånd skal overveje. Det samme gælder, når du vil sælge din brugte brændeovn.

Læs mere

Før montering af brændeovn

Article

Før montering af brændeovn skal forholdene være i orden. Læs mere her om skorstensbestemmelser, hvem du skal melde installationen til, og hvordan dit hus skal overholde bygningsreglementet.

Læs mere

Konvektion eller strålevarme?

Article

Stråleovne og konvektionsovne opvarmer forskelligt og har forskellige funktioner. Her kan du læse om de nye teknologier og automatik til din konvektionsovn

Læs mere

Valg af brændeovn – hvad skal du kigge efter?

Article

Der findes mange forskellige brændeovne på markedet og det letteste er at lade smag og behag bestemme, når du skal træffe valget.

Læs mere

Vælg den rigtige type varmekilde

Article

Verdenen af brændeovne favner bredt og der findes forskellige typer. Find den rigtige type af brændeovn til dit behov.

Læs mere

Brændeovn i ejerlejlighed

Article

Brændeovne er ikke kun til villa- eller sommerhusejere. De større byer bliver større og folk der køber ejerlejlighed kan også blive brændeovnsejere.

Læs mere