Indret din bolig med brændeovn

En brændeovn er med til at gøre dit hus til et hjem. Læs om den store brændeovnsforvandling hjemme hos den norske boligblogger Vibeke Olaussen Langørgen, der giver gode råd til, hvordan du skaber et hyggeligt og brugbart rum omkring din brændeovn, som matcher stilen i din øvrige indretning.

Forfatter: Line Nederby
Udgivet: 17. december 2015
Aduro 9 før og efter billede af brændeovnsforvandling

Article

En brændeovn er med til at gøre dit hus til et hjem. Den giver ægte varme og anledning til hygge og samvær, fordi den skaber hygge og atmosfære. Vibeke Olaussen Langørgen har forvandlet sit brændeovns-hjørne, så det matcher husets skandinaviske og moderne stil – uden at gå på kompromis med det hyggelige og personlige udtryk.

Hvordan har du indrettet dig med og rundt om din brændeovn?

“Vores brændeovnshjørne har gennemgået en stor forvandling i forbindelse med, at vi skiftede vores gamle brændeovn ud med en ny Aduro 9 brændeovn.

Før var området rundt om brændeovnen et kedeligt og ubrugeligt område i stuen. Så jeg bestemte mig for at få pusset murstensvæggen bagved op og få muret et indhak til en brændestabel ved siden af brændeovnen.

Med få midler indrettede jeg en hyggekrog ved brændeovnen med en god stol, et lille bord og en læselampe. Og sådan blev det en plads i stuen, som vi kan bruge. Det er dejligt at sidde ved brændeovnen og nyde en varm kop te, læse en god bog eller bare kigge på flammerne.”

Hvad var vigtigt for dig, da du skulle vælge brændeovn?

“Først og fremmest var det vigtigt, at jeg fandt en brændeovn med et glasparti, der gav godt kig til flammerne, og at brændeovnens design var flot og stilrent.

Det jeg også faldt for ved vores Aduro 9 brændeovn, var udtræksskuffen under ovnen. Den er god til at skjule de nødvendige ting til optændingen, som nemt kommer til at give et rodet udtryk, når det står fremme.”

Hvilken forskel gør brændeovnen for dig og dit hjem?

“Ovnen giver god og ægte varme helt fra de sidste sommeraftner og hele vinteren. Og så skaber kigget til flammerne hygge og stemning i hjemmet.”

Hvad er dit bedste brændeovns-indretningstip?

“Det vigtigste er, at du lader brændeovnen blive et møbel i din stue, ikke bare en funktion i hjemmet.”

Brændeovne med design

Article

Design af brændeovne er mere end farvevalg og form. Når produktet bliver teknisk kompliceret blandes formgivning, teknisk forståelse og brugerinddragelse - og bliver godt brændeovnsdesign.

Læs mere

Brændeovne øger livskvaliteten

Article

En undersøgelse viser, at brændeovnsejere har øget livskvalitet. En stille stund foran flammerne kan have meditativ effekt og give ro i både krop og sind. Samtidigt er drømmen om ægte varme, smukt flammebillede og de hyggelige aktiviteter, som en brændeovn inviterer til afgørende faktorer, når folk vælger at købe en brændeovn.

Læs mere

Danskerne vil have hygge i hjemmet

Article

Når danskerne overvejer om de skal anskaffe sig en brændeovn eller ej, er der forskellige faktorer, der spiller ind. Det kan både være et spørgsmål om økonomi eller miljø, men den mest afgørende faktor er "hygge". Det viser en rundspørge foretaget af Aarhus Universitet.

Læs mere