Et forvandlet brændeovnshjørne – før og efter

Siden den norske blogger og boligstylist Elisabeth Halbjørhus overtog barndomshjemmet i Skien, er der sket store forandringer. Med et godt øje for styling, en stor passion for gør-det-selv-projekter samt et ønske om at sætte sit personlige præg på hjemmet, har Elisabeth og hendes mand skabt et moderne brændeovnshjørne i stil med husets øvrige indretning.

Forfatter: Anne Sofie Torstensson
Udgivet: 17. april 2018
Brændeovnshjørne

Article

Fra røde mursten til en pudset væg

Hjemme hos den norske boligblogger Elisabeth Halbjørhus og hendes mand gennemgik stuen en stor forvandling for at skabe plads til deres nye brændeovn. Elisabeths mand tog arbejdshandskerne på og forvandlede på kort tid de røde mursten fra barndommens tid til en betonlignende væg med et industrielt look, og den gamle, fedtstensbeklædte brændeovn blev skiftet ud med den nye, kubistiske Aduro 12. På den måde lykkedes det Elisabeth at skabe et rum i rummet, der passede til den øvrige indretning.

På billedet nedenfor ses processen frem til det færdige resultat:

Design uden navn

 

Minimalistisk og moderne

Elisabeth elsker den moderne og minimalistiske stil med stærke kontraster, mørke farver og rene linjer kombineret med hendes personlighed. Og så kombinerer hun gerne det naturlige og industrielle. Dette er en af grundene til, at de faldt for den kubistiske Aduro 12:

For os var det vigtigt, at brændeovnen passede ind i vores stil i stuen. Brændeovnens æstetik betød derfor rigtig meget for os, da vi skulle vælge model. Valget faldt på en Aduro 12, da den med sine rene linjer og sit store hjørnevindue skaber en fantastisk atmosfære i stuen, som vi nyder at samles rundt om. Derudover var det selvfølgelig også vigtigt for os, at brændeovnen giver en god varme, er let at tænde op og brænder økonomisk.”

Utallige fordele

Der er mange fordele ved at anskaffe sig en brændeovn. Skal Elisabeth dog fremhæve det, hun elsker mest ved sin brændeovn, er det, at:

  • Ovnen bliver et naturligt samlingspunkt for familien
  • Ovnen giver en god og lun varme i stuen
  • Ovnen er et ekstra møbel i stuen, der giver hele rummet et løft

Et godt råd

”Mit bedste råd til kommende brændeovnskøbere er at tage sig tid til at opstille en række kriterier ud fra ens behov og ønsker. Når man afstemmer sine ønsker og forventninger på forhånd, er det lettere at finde den rette ovn og på den måde undgå fejlkøb.”

Vi har samlet en liste over en række overvejelser, du bør have, inden du køber en brændeovn. Du finder den her.


IMG_3582Bag om bloggeren

  • Elisabeth Halbjørhus, 28 år.
  • Bor i Skien i Norge med sin mand og to børn.
  • Boligblogger og -stylist.
  • Minimalistisk og moderne stil – kombinerer det personlige med det industrielle.
  • Følg hendes blog på pureintior.no

 

10 ting der kendetegner det moderne skandinaviske hjem

Article

Udlandet har for alvor fået øjnene op for skandinavisk design og indretning, og ofte har brændeovnen en central placering i det skandinaviske hjem. Men hvad er det egentlig, der kendetegner skandinavisk indretning, og hvad er brændeovnens rolle? Vi giver her ti bud på et typisk skandinavisk hjem, hvor brændeovnen og lyset er i centrum.

Læs mere

Brændeovne med design

Article

Design af brændeovne er mere end farvevalg og form. Når produktet bliver teknisk kompliceret blandes formgivning, teknisk forståelse og brugerinddragelse - og bliver godt brændeovnsdesign.

Læs mere

Brændeovne øger livskvaliteten

Article

En undersøgelse viser, at brændeovnsejere har øget livskvalitet. En stille stund foran flammerne kan have meditativ effekt og give ro i både krop og sind. Samtidigt er drømmen om ægte varme, smukt flammebillede og de hyggelige aktiviteter, som en brændeovn inviterer til afgørende faktorer, når folk vælger at købe en brændeovn.

Læs mere