Brændeovn i nybygget sommerhus: På besøg i Stikkelsbærhytten

På den jyske vestkyst, i et dejligt sommerhusområde ved Skaven Strand, ligger det nybyggede sommerhus ”Stikkelsbærhytten”. Aduro har været på besøg i Stikkelsbærhytten for at se og høre om tankerne bag byggeprojektet og valget af brændeovn hertil. Kom indenfor hos Camilla og familien i Stikkelsbærhytten.

Forfatter: Ditte Hessellund Kappel
Udgivet: 26. juni 2023

Article

Fra sommerhusdrøm til virkelighed

Parret Camilla og Henrik havde længe kigget efter den helt rigtige grund til at bygge sommerhus, og faldt ret hurtigt for området ved Skaven Strand, som også ligger i god afstand til familiens helårshus i Vorgod Barde. Her bor også parrets to piger på 12 og 13 år – og familiehunden Frida.

”Det har været en stor drøm i mange år at få et sted, vi kunne tage hen og slappe af i weekender og ferier og bare være sammen som familie. Vi elsker roen derude med en masse skøn natur og vandet, som kun ligger en kilometer fra sommerhuset”, fortæller Camilla.

På afstand ligner Stikkelsbærhytten så mange andre nybyggede sommerhuse, men allerede da vi går en tur rundt om huset, træder de personlige detaljer frem. Bagved huset er der bygget en træterrasse med afskærmning som fører os ind i et udebad – og med dør direkte ind til husets store badeværelse. Virkelig godt tænkt. Indenfor er det også tydeligt, at rumfordelingen er nøje tilpasset familien, og Camilla fortæller da også, at parret har brugt lang tid på at tegne og skitsere, hvordan drømmesommerhuset skulle se ud.

Det første spadestik blev taget i august 2022 og målet var at blive færdige i december 2022, så de kunne holde jul i sommerhuset. Med mange timers hårdt arbejde nåede de målet, og drømmen om deres første familiesommerhus blev endelig til virkelighed.

Et frirum for hele familien

Som hos de fleste andre familier er der fart på hverdagen: ”Vores dagligdag er fyldt op med sportsaktiviteter, og hvad der ellers hører til i et familieliv. Derfor er det også vigtigt for os, at vi har fået bygget Stikkelsbærhytten, som vi kan køre ned til i weekenderne og koble helt af i”, siger Camilla.

I Stikkelsbærhytten er der lavet plads til alle i familien. Pigerne har hvert deres værelse, og Camilla og Henrik deler et master bedroom med eget badeværelse.

Men man er slet ikke i tvivl om, at husets samlingspunkt er det store køkkenalrum, hvor der både er plads til at lave mad, lægge puslespil på det store plankebord, læne sig tilbage i fletstolen med en god bog eller slænge sig i sofaen foran TV’et. Store vinduer kaster et dejligt lys ind og giver udsigt til terrassen og haven.

Camilla kalder køkkenalrummet for ”hjerterummet i sommerhuset”, og det er også den følelse, vi får, da vi er der. Og lige der midt i rummet stråler den nye brændeovn. Brændeovnen blev installeret som prikken over i’et og fuldender rummet.

Her kan du se billeder før og efter installationen:

Brændeovn hører til i et sommerhus

”En brændeovn, synes vi, hører til i et sommerhus – det skaber bare noget hygge på de kolde og mørke dage”, fortæller Camilla. Men når man bygger tætte, energieffektive huse som Stikkelsbærhytten, er det vigtigt at overveje typen af brændeovn.

Parret valgte derfor brændeovnsmodellen Aduro 9 Air, hvor luften til forbrændingen tilføres udefra og direkte ind i brændeovnen: ”Aduro 9 Air-modellen var perfekt til vores sommerhus. Den er rigtig god til nye huse, hvor isoleringen bare er lidt tættere”, fortæller Camilla. Men parret faldt også for ovnens design med de flotte sideglas: ”Vi elsker, at der er glas i siderne, så vi kan nyde flammerne fra alle vinkler i rummet”.

Brændeovnen passer perfekt ind i indretningen

Brændeovnen er, som de andre indretningselementer, nøje udvalgt til at passe ind i Stikkelsbærhyttens moderne og minimalistiske indretningsstil. Varme naturfarver går igen både på vægge, gulv og i køkkenelementerne, hvilket skaber en hjemlig og rolig atmosfære, og brændeovnens design og den levende ild står flot til rummets rolige farveskala. ”Brændeovnen passer perfekt ind i køkkenalrummet. Den skaber hygge lige der, hvor den er placeret, og er en del af indretningen i sig selv, da den bare er flot at se på”, siger Camilla afslutningsvist.

Og vi kan kun give hende ret. Brændeovnen Aduro 9 Air passer smukt ind i det nybyggede sommerhus ved Skaven Strand. Vores besøg er slut for denne gang, og med os tager vi en inspirerende historie om Camilla og Henriks sommerhusdrøm, der blev til virkelighed – og en masse fantastiske billeder af husets hjerterum, hvor brændeovnen pryder.

Har du lyst til at dele din historie eller billeder af din Aduro-ovn med os, så skriv til os på marketing@aduro.dk.