7 grunde til at have en brændeovn i hjemmet

En brændeovn er ikke kun hyggelig. Der er faktisk flere gode grunde til at tænde op i din brændeovn. Vi giver dig her 10 gode grunde til, hvorfor du bør investere i en brændeovn.

Forfatter: Anne Sofie Torstensson
Opdateret: 15. marts 2024

Article

1) Brændefyring forebygger stress og nedsætter blodtrykket

Når du tænder op i brændeovnen, kan du ved synet og lyden af de levende flammer reducere dit stressniveau og sænke blodtrykket – særligt hvis du tænder regelmæssigt op i brændeovnen.

2) Brændeovnen samler folk

Når der tændes op i brændeovnen, inviterer det til rolige stunder og fællesskab. Det giver os lyst og plads til at samles, uden at man behøver at sige et ord.

3) En brændeovn er let at vedligeholde

En brændeovn kan holde i mange år, og passer du godt på den, kræver den minimal vedligeholdelse.

4) Brændeovnen skaber en hyggelig stemning i hjemmet

At sidde foran en tændt brændeovn og nyde den knitrende lyd og de smukke farver fra flammebilledet skaber en hyggelig og meditativ stemning, som kan få enhver ned i gear.

5) Brændeovnen kan altid give varme

Brændeovnen har ikke brug for strøm, og du kan derfor altid få varmen, selvom strømmen skulle gå. Og er der noget mere hyggeligt end at nyde flammernes skær, når resten af huset er mørkt?

6) Brændeovnen bidrager til et godt indeklima

En moderne brændeovn udskifter luften i rummet, den står i, og er dermed med til at skabe et godt indeklima. Derudover sørger den for, at temperaturen i rummet ikke er for lav, hvorfor den er med til at forhindre skimmelsvamp.

7) En brændeovn gør dit hus til et hjem

En brændeovn er ikke bare en brændeovn, og for mange mennesker skal brændeovnen fungere som et møbel eller designelement i boligen. Den er med til at gøre rummet hjemligt og skaber hygge og hjerterum. Vi giver dig her gode råd til at skabe et hyggeligt og brugbart rum omkring brændeovnen.

Et forvandlet brændeovnshjørne – før og efter

Article

Med et godt øje for styling, en stor passion for gør-det-selv-projekter samt et ønske om at sætte sit personlige præg på hjemmet, har Elisabeth og hendes mand skabt et moderne brændeovnshjørne i stil med husets øvrige indretning.

Læs mere

Dét glæder vi os mest til ved brændeovnssæsonen

Article

Når dagene bliver kortere, og vi træder ind i det kolde vinterhalvår, har vi brug for varmen og lyset fra brændeovnen. Men der er også noget helt særligt over at have brændeovn i hjemmet. Læs her, hvad brændeovnsejere glæder sig mest til ved brændeovnssæsonen.

Læs mere

3 måder at rykke brændeovnshyggen ud i haven

Article

Når sommeren kommer, står brændeovnen ofte ubrugt hen, men der er mange måder, du kan rykke brændeovnshyggen ud i haven på. Få inspiration til hvordan herunder.

Læs mere