Brændeovne øger livskvaliteten

En undersøgelse viser, at brændeovnsejere har øget livskvalitet. En stille stund foran flammerne kan have meditativ effekt og give ro i både krop og sind. Samtidigt er drømmen om ægte varme, smukt flammebillede og de hyggelige aktiviteter, som en brændeovn inviterer til afgørende faktorer, når folk vælger at købe en brændeovn.

Forfatter: Line Nederby
Flammebillede i brændeovn

Article

Brændeovn i hjemmet øger din livskvalitet

En brændeovn varmer mere end det rum, der omgiver den. Den varmer hjertet og giver anledning til værdifuld afslapning, samvær, tanker og refleksion. Stunder foran ilden gør godt for både krop og sind.

The Rheingold Institute i Köln har foretaget en undersøgelse af, hvad det er, der er så fascinerende ved brændeovne og pejse, at folk ønsker at have brændeovn i hjemmet. Resultaterne peger på, at anskaffelsen af en brændeovn ofte ikke bygger på fornuft. Det handler om følelser og den gode livskvalitet en brændeovn bidrager til.

Flammerne har en meditativ effekt

Ilden og varmen virker dragende på mennesker. Sådan har det altid været. Mennesker har alle tider brugt ilden som samlingssted. Fordi man kan sidde tæt, tale eller lade tankerne vandre. En stund foran ilden kan få bekymringer og triste tanker til at forsvinde.

Når man sidder foran brændeovnen og kigger ind i flammerne, virker det nærmest meditativt og enormt fængende at kigge på, hvordan gnisterne springer og flammerne og brændet skifter mellem mørke og lyse farver. Det har en beroligende effekt på krop og sind.

Brændeovnen skaber sund kontrast

En brændeovn skaber et rum hvor mennesker har lyst til at samles. Det giver en unik følelse af at være samlet om noget, uden at man behøver at sige et ord.

Det står i stærk kontrast til moderne samvær, hvor teknologien ofte har en stor plads. Tv, tablets og telefoner inviterer til, at vi er sammen, men hver for sig på hver sit medie.

På den måde bidrager brændeovnen til øget livskvalitet. Den inviterer til rolige stunder, fællesskab, tanker, samtale og ægte varme. Det er afgørende faktorer for brændeovnsejere – og dem, der overvejer at investere i en.

 

Den psykologiske undersøgelse, der ligger bag artiklen, er foretaget i Köln, San Francisco og Warszawa af market researcher Sabine Loch, der gennem lange diskussioner med brændeovnsejere fandt frem til svarene på, hvorfor folk anskaffer sig en brændeovn.

Danskerne vil have hygge i hjemmet

Article

Når danskerne overvejer om de skal anskaffe sig en brændeovn eller ej, er der forskellige faktorer, der spiller ind. Det kan både være et spørgsmål om økonomi eller miljø, men den mest afgørende faktor er "hygge". Det viser en rundspørge foretaget af Aarhus Universitet.

Læs mere

Brændeovne med design

Article

Design af brændeovne er mere end farvevalg og form. Når produktet bliver teknisk kompliceret blandes formgivning, teknisk forståelse og brugerinddragelse - og bliver godt brændeovnsdesign.

Læs mere

Valg af brændeovn – hvad skal du kigge efter?

Article

Der findes mange forskellige brændeovne på markedet og det letteste er at lade smag og behag bestemme, når du skal træffe valget.

Læs mere

Vælg den rigtige type varmekilde

Article

Verdenen af brændeovne favner bredt og der findes forskellige typer. Find den rigtige type af brændeovn til dit behov.

Læs mere

Brændeovn i ejerlejlighed

Article

Brændeovne er ikke kun til villa- eller sommerhusejere. De større byer bliver større og folk der køber ejerlejlighed kan også blive brændeovnsejere.

Læs mere

En ny brugt brændeovn

Article

Når du vælger at købe en brugt brændeovn, er der en række forhold, du på forhånd skal overveje. Det samme gælder, når du vil sælge din brugte brændeovn.

Læs mere

Før montering af brændeovn

Article

Før montering af brændeovn skal forholdene være i orden. Læs mere her om skorstensbestemmelser, hvem du skal melde installationen til, og hvordan dit hus skal overholde bygningsreglementet.

Læs mere

Konvektion eller strålevarme?

Article

Stråleovne og konvektionsovne opvarmer forskelligt og har forskellige funktioner. Her kan du læse om de nye teknologier og automatik til din konvektionsovn

Læs mere

Brændeovnsglasset er vigtigt for brændeovnen

Article

Brændeovnsglasset i din brændeovn har stor betydning for din brændeovn, forbrændingen og sikkerheden omkring din brændeovn. Du får mere varme for pengene, en renere forbrænding og muligheden for at komme tæt på brændeovnen og nyde flammerne, uden risiko for at blive ramt af gnister.

Læs mere

Brændeovnsglassets udvikling

Article

De seneste år er der sket meget inden for design af brændeovne. Et af de elementer, der design- og udtryksmæssigt har udviklet sig mest, er glasset. Jo større glas og kig til de dansende flammer, des bedre. Det stiller store krav til produktionen af brændeovnsglas, der skal kunne holde til høje temperaturer og opfylde samtlige funktionskrav.

Læs mere

Indret din bolig med brændeovn

Article

En brændeovn er med til at gøre dit hus til et hjem. Læs om den store brændeovnsforvandling hjemme hos den norske boligblogger Vibeke Olausssen Langørgen, der giver gode råd til, hvordan du skaber et hyggeligt og brugbart rum omkring din brændeovn, som matcher stilen i din øvrige indretning.

Læs mere