Hybridovn i moderne familiehjem

Læs om, hvorfor parret Aynur og Jacek valgte Aduro H3 Lux til deres moderne hjem, og hvordan hybridovnen giver familien en større fleksibilitet i hverdagen.

Forfatter: Ditte Hessellund Kappel
Udgivet: 26. oktober 2023

Article

Aduro på besøg hos Aynur og familien

Familien Barut Ciechanowski lever, som så mange andre, et moderne familieliv med mor og far på arbejde og alle tre børn i institution. Der skal handles, laves mad og læses godnathistorier, og hverdagene flyver afsted, indtil weekenden banker på døren.

Aduro har taget en snak med Aynur, familiens mor, som fortæller, at familien bruger så meget tid sammen som muligt i weekenden. De nyder især ”de langsomme morgener, hvor vi kan tage dyne og puder ind i stuen og se film, mens brændeovnen er tændt – hvilket sker tit på de kolde dage”, fortæller hun.

Familiens stue er indrettet enkelt med en stor flydersofa, der peger mod TV’et og med brændeovnen placeret midt på væggen, så varmen og ilden kan nydes i hele rummet. Det indbyder virkelig til kvalitetstid.

Et godt match til den nordiske indretningsstil

Brændeovnen, som faktisk er en hybridovn, er modellen Aduro H3 Lux, og vi er nysgerrige på, hvorfor familien lige valgte denne model.

Aynur fortæller, at modellens design og udtryk var det første, hun og hendes mand Jacek faldt for: ”Det skulle være moderne og enkelt i sit udtryk. Vi syntes begge, at de to glassider og glasfrontlågen var meget elegant”.

Og så skulle ovnens design selvfølgelig passe ind i parrets indretningsstil. For her bliver intet overladt til tilfældighederne. Det ser vi tydeligt, da vi får en rundvisning i etplansvillaen, hvor lyse farvenuancer og naturmaterialer går igen fra rum til rum. Selv børneværelserne ligner nogle, der er taget ud af et boligmagasin.

”Vores indretningsstil er meget enkel og minimalistisk – men med kærlighed til den nordiske stil, hvor vi blander naturen ind i form af vægpaneler og møbler i træ, en mørkegrøn farve på sofaen og sådan”, siger Aynur.

En kombination af funktion og design

Hvert element i boligen er valgt ud fra kravene, at det skal passe ind i stilen og spille en funktionel rolle i hverdagen. Dén tanke kan vi godt lide; at de elementer, man udvælger til sit hjem, skal have en væsentlig funktion, som gør hverdagen lidt lettere.

Hybridovnen er valgt ud fra de samme kriterier: ”Det stilrene design gør, at den passer superflot ind i rummet med resten af vores møbler, og så er det også en stor fordel med hybridfunktionen og app-styring”, fortæller Aynur.

For ovnen kan styres via en app, hvor man blandt andet kan indstille de tidspunkter, man ønsker, ovnen automatisk skal fyre med piller, og det bruger familien hver eneste dag. De har indstillet ovnen til at starte en time før, de står op og en time inden, de kommer hjem fra arbejde, så huset er dejligt varmt både morgen og aften.

Det er virkelig en nem måde at fyre op på. Som de selv siger: ”Så slipper vi for at åbne lågen og bruge tændstikker, og med små børn i huset giver det en lidt større sikkerhed”.

Hybridovnen giver fleksibilitet i hverdagen

Selvom familien også nyder at bruge rigtigt brænde i ovnen, kunne de aldrig drømme om at gå tilbage til en almindelig brændeovn igen.

Komforten i at kunne stå op til en varm stue, tænde op fra arbejdet, eller lade ovnen brænde med piller natten over på en kold vinternat er nemlig noget af det, der gør hybridovnen smart, og som giver mere fleksibilitet i den travle hverdag som børnefamilie.