Hvor genanvendelig er din brændeovn?

I disse miljøtider vægter vi som forbrugere miljøhensyn og bæredygtige tiltag meget højt. Vi har derfor taget et kig på, hvor meget af din brændeovn, der kan genanvendes. Det er nemlig en hel del. Dette vil vi nu se nærmere på.

Forfatter: Anne Sofie Torstensson
Udgivet: 12. juli 2021

Article

Træemballering

Leveres din brændeovn i træemballage, kan du sagtens anvende dette til fyring i brændeovnen. Du bør blot sikre dig, at der ikke er skruer o.l. i træet. Sav herefter træet i mindre stykker og brug det ved de første optændinger.

Plastemballering

Leveres din brændeovn i plastemballage, skal dette afleveres på genbrugsstationen i plastcontaineren. Det vil herefter blive genanvendt i ny produktion. Der anvendes dog næsten ingen plast i produktionen af brændeovnen – kun til en meget lille del af emballagen.

Stål og støbejern

Stål og støbejern kan genanvendes ved omsmeltning. Når du afleverer disse materialer på genbrugsstationen, bliver de genanvendt i ny produktion. Støbejernet i risten og lågen er for eksempel genbrug af gammelt jern.

Glas

Glasset fra en Aduro brændeovn kan genanvendes, hvis der ikke er print på glasset. Ved indlevering på genbrugsstationen skal glasset afleveres i deponi og ikke glascontaineren, idet omsmeltning af keramisk glas kræver meget høje temperaturer, som ikke opnås i maskiner til smeltning af almindeligt glas.

Vidste du desuden, at fyring med brænde betragtes som CO2-neutralt? Læs mere her.

Skab et godt indeklima med din brændeovn

Article

Et godt indeklima i dit hjem er med til at sikre, at du og din familie lever under sunde forhold, og der er faktisk en del ting, du selv kan gøre for at forbedre dit indeklima. En moderne brændeovn kan nemlig være med til at skabe et godt indeklima – især hvis du kombinerer den med nogle gængse husråd.

Læs mere

Miljøvenlig forbrænding med korrekt lufttilførsel

Article

Lufttilførsel er en af de vigtigtste faktorer, når du skal fyre korrekt og miljøvenligt i din brændeovn. Derfor er det godt at vide lidt om, hvordan du bruger luftspjældene på din brændeovn - så du får en optimal og fuldstænding forbrænding.

Læs mere

Sådan tænder du korrekt op i din brændeovn

Article

Det er vigtigt, du fyrer rigtigt i din brændeovn. Sådan får du mest ud af dit brænde og skåner miljøet mest muligt.

Læs mere