Beregn din CO2 besparelse

Det er CO2-besparende at have en brændeovn. Læs her om, hvor meget CO2 du sparer med en brændeovn - du bliver overrasket.

Forfatter: Line Nederby
Udgivet: 08. juni 2015

Så meget CO2 sparer du ved at bruge en brændeovn

Hvor meget CO2 udleder din brændeovn om året?
Er du en miljøvenlig brændeovnsejere eller sender du lidt for meget sort røg ud gennem skorstenen?

Her kan du nemt og hurtigt se hvor stor en besparelse på CO2 din brændeovn har.

Så meget CO2 sparer du årligt miljøet for
{{ result.co2 }}
kg
Så meget CO2 sparer du årligt miljøet for
{{ result.co2 }}
kg
Så mange liter olie sparer du årligt
Så mange Nm3 gas sparer du årligt
{{ result.alternative}}
liter
Nm3

Hvorfor skal jeg tænke over CO2 i min dagligdag?

Calculator

Når et materiale er CO2-neutralt, betyder det, at materialet ikke danner mere CO2, når det afbrændes, end hvis det var blevet nedbrudt naturligt.

Kuldioxid også kaldet CO2 er en drivhusgas, som kommer fra afbrænding af der indeholder kulstof som fossile brændstoffer og andet organisk materiale. I dag er mængden af CO2 i atmosfæren ca. en tredjedel større end den for 200 år siden, det er medvirkende til at skynde processen af de klimaforandringer der vil ske naturligt. Jo mere CO2 der findes i luften des mindre solvarme sendes tilbage ud i rummet – jo varmere bliver klimaet på Jorden. Dette er den såkaldte drivhuseffekt.

Mange producenter og virksomheder er opmærksomme på udviklingen og flere og flere bestræber sig på, at være CO2 neutrale. At være CO2-neutral er princippet om, at en proces ikke udsender mere CO2 end den optager i både produktionen, distributionen og i opbevaringen.

Når du bruger din brændeovn udsendes CO2 grundet afbrænding af organisk materiale i form af brænde. Der findes mange måder at fyre hensigtsmæssigt på, hvor bl.a. korrekt optænding, god lufttilførsel og det indfyrede træs fugtighed er vigtigt for miljøhensigtsmæssig brug.

Nye brændeovne er tilpasset de nyeste miljøregler og tager højde for miljøhensyn. Du bør kigge efter miljømærkerne når du køber ny brændeovn eller skal udskifte den gamle model.