Beregn din CO2 besparelse

Vidste du, at du kan spare CO2 ved at have en brændeovn som supplerende varmekilde til dit oliefyr, fjernvarme, elvarme eller naturgas? Beregn din CO2 besparelse her.

Forfatter: Line Nederby
Opdateret: 11. april 2024

Så meget CO2 kan du spare med din brændeovn

Her kan du nemt og hurtigt se, hvor stor en CO2 besparelse din brændeovn kan give sammenlignet med din primære varmekilde.

Så meget CO2 sparer du årligt miljøet for
{{ result.co2 }}
kg
Så meget CO2 sparer du årligt miljøet for
{{ result.co2 }}
kg
Så mange liter olie sparer du årligt
Så mange Nm3 gas sparer du årligt
{{ result.alternative}}
liter
Nm3

Hvorfor skal jeg tænke over CO2 i min dagligdag?

Calculator

Kuldioxid også kaldet CO2 er en drivhusgas, som kommer fra afbrænding, der indeholder kulstof som fossile brændstoffer og andet organisk materiale. I dag er mængden af CO2 i atmosfæren ca. en tredjedel større, end den var for 200 år siden. Det er medvirkende til at fremskynde processen af de klimaforandringer, der vil ske naturligt. Jo mere CO2 der findes i luften, des mindre solvarme sendes tilbage ud i rummet – og jo varmere bliver klimaet på Jorden. Det er den såkaldte drivhuseffekt.

Når du bruger din brændeovn, udsendes CO2 grundet afbrænding af organisk materiale i form af brænde. Der findes dog måder at fyre hensigtsmæssigt på, så du udleder mindst muligt CO2. Korrekt optænding, god lufttilførsel og det indfyrede træs fugtighedsprocent er vigtige faktorer i denne sammenhæng.

Nye brændeovne er tilpasset de nyeste miljøregler og tager højde for miljøhensyn. Du bør kigge efter miljømærkerne, når du køber ny brændeovn eller skal udskifte den gamle model.

Hvor genanvendelig er din brændeovn?

Article

Ved du, hvor meget af din brændeovn, der kan genanvendes? Det er nemlig en hel del. I denne artikel bliver du klogere på, hvordan du deponerer din gamle brændeovn.

Læs mere

Hvor skal man gøre af asken?

Article

Et tyndt lag aske i bunden af brændkammeret hjælper med at isolere, men der kan hurtigt blive fyldt op med aske i askeskuffen. Og hvor er det lige, at man skal gøre af asken?

Læs mere

Standarder og certificering af brændeovne

Article

Hvis du vil sikre dig, at du køber en brændeovn, der tager hensyn til miljøet, er det en god ide at kigge efter certificering og mærkninger.

Læs mere