En varmefordeler forbedrer luftcirkulationen

En varmefordeler sikrer, at den varmluft, brændeovnen producerer, bliver jævnt fordelt i rummet, så det ikke kun er luften omkring ovnen, der bliver varmet op.

Forfatter: Sophie Hartung
Udgivet: 19. oktober 2021
Aduro 12 brændeovn

Article

Hvorfor er det godt at investere i en varmefordeler?

En varmefordeler hjælper til en jævn og behagelig temperatur i rummet. Du behøver blot placere den på din ovn, så den kan starte med at fordele den varme luft i rummet, lige så snart ovnen er varm nok.

Fordele ved en varmefordeler:

  • Den fordeler varmluften jævnt i rummet
  • Den er omkostningsbesparende, fordi du bruger mindre brænde
  • Den sørger for en bedre luftcirkulation
  • Den forbedrer komforten
  • Den har ikke brug for strøm

Hvordan virker en varmefordeler?

En varmefordeler bruger hverken batterier eller kabler, men genererer egen elektricitet ved at konvertere varme til elektricitet ved hjælp af den termoelektriske effekt. Når overfladetemperaturen på brændeovnens topplade når cirka 65°C eller mere, vil en varmesensitiv fjeder langsomt aktivere møllen, og luftstrømmen vil stige i takt med en stigende overfladetemperatur.

For at varmefordeleren fungerer optimalt, skal den placeres på en varmekilde, for eksempel brændeovnens overflade, mens denne er kold. Når brændeovnen bliver varm, vil møllen samle luften op og fordele den jævnt ud i rummet, i stedet for at luften kun stiger op mod loftet.

En varmefordeler er på den måde med til at forbedre din ovns præstation. Derudover bruger du mindre brænde, da du i det varme rum føler mindre behov for at lægge nyt brænde på.