En varmefordeler forbedrer luftcirkulationen

En varmefordeler sikrer, at den varmluft, brændeovnen producerer, bliver jævnt fordelt i rummet, så det ikke kun er luften omkring ovnen, der bliver varmet op.

Forfatter: Sophie Hartung
Udgivet: 19. oktober 2021
Aduro 12 brændeovn

Article

Hvorfor er det godt at investere i en varmefordeler?

En varmefordeler hjælper til en jævn og behagelig temperatur i rummet. Du behøver blot placere den på din ovn, så den kan starte med at fordele den varme luft i rummet, lige så snart ovnen er varm nok.

Fordele ved en varmefordeler:

  • Den fordeler varmluften jævnt i rummet
  • Den er omkostningsbesparende, fordi du bruger mindre brænde
  • Den sørger for en bedre luftcirkulation
  • Den forbedrer komforten
  • Den har ikke brug for strøm

Hvordan virker en varmefordeler?

En varmefordeler bruger hverken batterier eller kabler, men genererer egen elektricitet ved at konvertere varme til elektricitet ved hjælp af den termoelektriske effekt. Når overfladetemperaturen på brændeovnens topplade når cirka 65°C eller mere, vil en varmesensitiv fjeder langsomt aktivere møllen, og luftstrømmen vil stige i takt med en stigende overfladetemperatur.

For at varmefordeleren fungerer optimalt, skal den placeres på en varmekilde, for eksempel brændeovnens overflade, mens denne er kold. Når brændeovnen bliver varm, vil møllen samle luften op og fordele den jævnt ud i rummet, i stedet for at luften kun stiger op mod loftet.

En varmefordeler er på den måde med til at forbedre din ovns præstation. Derudover bruger du mindre brænde, da du i det varme rum føler mindre behov for at lægge nyt brænde på.

Skorstenen er brændeovnens motor

Article

Skorstenen har en central funktion for brændeovnen. Derfor er det vigtigt, at den er installeret korrekt og fungerer optimalt - for kun på den måde får du succes med din brændeovn. Læs om hvordan du kan optimere trækforholdene i din skorsten.

Læs mere

10 grunde til at have en brændeovn i hjemmet

Article

En brændeovn er ikke kun hyggelig. Der er faktisk flere gode grunde til at tænde op i din brændeovn. Vi giver dig her 10 gode grunde til, hvorfor du bør investere i en brændeovn.

Læs mere

Stil krav til dit brænde

Article

Brænde er ikke bare brænde, og der kan være stor forskel på kvaliteten. Det er derfor vigtigt, at du tjekker dit brænde, inden du fyrer med det i brændeovnen.

Læs mere