Valg af brændeovnsmateriale

Brændeovne fås i forskellige materialer. I det følgende finder du en kort gennemgang af de typiske materialer og deres specifikke fordele, så du kan vælge den bedste løsning til dit hjem.

Forfatter: Line Nederby
Opdateret: 11. april 2024

Article

PLADEJERN – Det moderne

En del moderne brændeovne bliver i dag produceret i pladejern grundet dets mange designmuligheder. Derfor er det nu muligt at designe brændeovne med flotte runde former og en glat overflade. Derudover har pladejern også den fordel, at det varmer hurtigt op og køler hurtigt af.

STØBEJERN – Det traditionelle

Støbejern, med dets ru og rustikke overflade, har altid været et populært materiale i fremstillingen af brændeovne. Det er enormt solidt og ændrer ikke form. Derfor vil du stort set ikke opleve problemer med udvidet materiale, når du vælger en støbejernsovn. Selvom støbejern skal bruge en smule længere tid på at varme op, har det – ligesom fedtsten – en god evne til at gemme på varmen. Støbejern giver samtidig mulighed for bløde kurver og fine detaljer.

FEDTSTEN – Det varmelagrende

Fedtsten er ikke kun et pænt materiale og en god tilføjelse til enhver indretning, det tilbyder også store fordele. Det er et naturligt materiale, som absorberer varme og frigiver det gradvist over tid. Derfor forsvinder brændeovnens varme ikke blot ud i luften. Den bliver lagret i fedtstenen og frigivet over en længere periode. På den måde varmer din brændeovn i længere tid.

KALKSTEN – Det unikke

Kalksten er et naturprodukt, som giver din brændeovn et personligt touch. Der er ikke to kalksten der er ens. Det gør, at det – ligesom marmor – kan have meget unikke og samtidig diskrete mønstre. Så hvis du vil have lidt natur derhjemme, og leder efter en unik brændeovn, er kalksten det rette valg.

Konvektion eller strålevarme?

Article

Stråleovne og konvektionsovne opvarmer forskelligt og har forskellige funktioner. Her kan du læse om de nye teknologier og automatik til din konvektionsovn.

Læs mere

Boligkøbere skal udskifte den gamle brændeovn

Article

Køber du en bolig, hvor en brændeovn fra før 2003 er installeret, har du som boligejer pligt til at nedlægge eller erstatte brændeovnen med en ny senest et år efter ejerskiftet.

Læs mere

Vælg den rigtige varmekilde

Article

Om du skal vælge en pilleovn, brændeovn eller en hybridovn, afhænger af dine behov og dine præferencer. Lær mere om fordelene og ulemperne ved de forskellige typer af ovne her.

Læs mere