Forskellige ovnmaterialer og deres fordele

Du ved måske allerede, at ikke alle brændeovne er lavet af samme materiale. I det følgende finder du en kort gennemgang af nogle typiske materialer og deres specifikke fordele, så du kan vælge den bedste løsning til dit hjem.

Af: Line Nederby

Artikel

PLADEJERN – Det moderne

En del moderne brændeovne bliver i dag produceret i pladejern grundet dets mange designmuligheder. Derfor er det nu muligt at designe brændeovne med flotte runde former og en glat overflade. Derudover har pladejern også den fordel, at det varmer hurtigt op og køler hurtigt af.

 

STØBEJERN – Det traditionelle

Støbejern, med dets ru og rustikke overflade, har altid været et populært materiale i fremstillingen af brændeovne. Det er enormt solidt og ændrer ikke form. Derfor vil du stort set ikke opleve problemer med udvidet materiale, når du vælger en støbejernsovn. Selvom støbejern skal bruge en smule længere tid på at varme op, har det – ligesom fedtsten – en god evne til at gemme på varmen. Støbejern giver samtidig mulighed for bløde kurver og fine detaljer.

 

FEDTSTEN – Varmelageret

Fedtsten er ikke kun et pænt materiale og en god tilføjelse til enhver indretning, det tilbyder også store fordele. Det er et naturligt materiale, som absorberer varme og frigiver det gradvist over tid. Derfor forsvinder brændeovnens varme ikke blot ud i luften. Den bliver lagret i fedtstenen og frigivet over en længere periode. På den måde varmer din brændeovn i længere tid.

 

KALKSTEN – Det unikke

Kalksten er et naturprodukt, som giver din brændeovn et personligt touch. Der er ikke to kalksten der er ens. Det gør, at det – ligesom marmor – kan have meget unikke og samtidig diskrete mønstre. Så hvis du vil have lidt natur derhjemme, og leder efter en unik brændeovn, er kalksten det rette valg.

Skrevet af
Line Nederby
Journalist

Læs mere på Aduro.dk

Aduro er en dansk virksomhed, der udvikler, producerer og markedsfører svanemærkede brændeovne i moderne dansk design. I løbet af de sidste 10 år har over 300.000 brændeovnskøbere i Europa fået varmen hos os.

Beregn tilbagebetalingstiden for din brændeovn

Beregner

Overvejer du at udskifte din gamle brændeovn med en ny? Beregn her hvor hurtigt den tjener sig hjem. Brændeovne med automatik kan mindske dit brændeforbrug med op til 40%.

Læs mere

Valg af brændeovn – hvad skal du kigge efter?

Artikel

Der findes mange forskellige brændeovne på markedet og det letteste er at lade smag og behag bestemme, når du skal træffe valget.

Læs mere

Vælg den rigtige type varmekilde

Artikel

Verdenen af brændeovne favner bredt og der findes forskellige typer. Find den rigtige type af brændeovn til dit behov.

Læs mere